Öğrencilerden deprem projesi

Olası İstanbul depremine karşı örnek bir çalışma başlatan 50. Yıl Feridun Tümer Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri, hazırladıkları proje ile kamuoyunu bilgilendirmeyi ve depreme karşı hazırlıklı olunmasını sağlamayı amaçlıyor. Proje tanıtımı için basılan 2 bin adet afiş, Kadıköy Belediyesi ve diğer kurumlar aracılığı ile ilçeye dağıtılacak.

24 Mayıs 2012 - 13:51

 Caddebostan'daki 50. Yıl Feridun Tümer Cumhuriyet İlköğretim Okulu Sivil Savunma Kulübü, olası İstanbul deprem tehdidine karşı “Depremden korkmuyorum, çünkü hazırlanıyorum..!” temalı bir proje başlattı.

Sivil Savunma Kulübü başkanı, başkan yardımcısı ve yönetim kurulundan öğrencilerin yürüttüğü projenin amacı; insanları daha çok bilgilendirmek, depreme karşı hazırlıklı olmalarını sağlamak. Projeyi yürüten öğrenciler önce fikir ve görüş almak için Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'ne gittiler. Buradan yardım alınan öğrenciler daha sonra da Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ten destek aldılar.

Proje kapsamında insanların dikkatini bu konuya çekmek amacıyla afişler tasarlandı. Depreme karşı alınması gereken önlemlerin madde madde anlatıldığı afişleri, öğrenciler ve veliler binalara asarak insanları bilgilendirecekler. 2 bin adet basılan afişler, Kadıköy Belediyesi ve diğer kurumlar aracılığı ile ilçeye dağıtılacak.

50.Yıl Feridun Tümer Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu Resim Kulübü öğrencilerinin katkısıyla hazırlanan afişlerde, deprem öncesi çarpık yapılaşma,  deprem anındaki yıkım, Kızılay’ın yardımı ve depremden sonra çıkarılan ders üzerine yapılan yeni binalar resmedildi. Okul Müdürü Nazif Atasoy, okullardaki kulüp çalışmalarının en önemli amacının topluma bir şeyler kazandırmak ve öğrencilerin toplum hizmetinde bulunmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Atasoy, “Bu amaçla da Sivil Savunma Kulübümüz, toplum hizmetini güncelliğini kaybetmeyen deprem konusunda insanlarımızın kalıcı uyarı niteliğinde afiş hazırlayıp insanlara ulaştırmak için böyle bir çalışma yaptı. Öğrencilerimiz, bu proje ile insanlara ‘depremden korkmuyorum, bilinçleniyorum’ mesajını yaymak amacını taşıyorlar. Ayrıca proje sayesinde hem okul-çevre ilişkimiz güçleniyor hem de öğrencilerimiz ortak çalışma ve araştırmacı olma özelliklerini kazanıyor” dedi.

 

Projede emeği geçenler

Kandilli Rasathanesi Afete Hazırlık Eğitim Birimi'nden Seyhun Püskülcü, 50.Yıl Feridun Tümer Cumhuriyet İlk Öğretim Okulu Sivil Savunma kulübü rehber öğretmenlerinden Vildan Gökalp, Kurtuluş Ruhsevengil, Görsel Sanat Öğretmeni Yasemin Semercioğlu, Müdür Yardımcısı Nurdoğan Gülecek, Grafik Tasarım Sanatçısı Onur Gülecek, 6/A sınıfından Tolga Kovancı, 7/A sınıfından Melissa Haşimbegoviç ve Hande Uzunhasanoğlu, 8/A sınıfından Eren Aşkın ve Musa Yenigökgöz.

 

Arzu İŞGÜZAR


ARŞİV