Öğrencilerden 'Forum Tiyatro'

Gençler, Barış Manço Kültür Merkezi’nde yürüttükleri Forum Tiyatro Projesi sonucu çıkan oyunu izleyiciyle buluşturdu

28 Nisan 2016 - 14:31
Gençler, Barış Manço Kültür Merkezi’nde yürüttükleri Forum Tiyatro Projesi sonucu çıkan oyunu izleyiciyle buluşturdu
 
Esra ARSLAN
Bu sezon gençlerle ilgili proje ve etkinliklere ağırlık veren Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi, Forum Tiyatro projesini hayata geçirdi.
Muhsin Adil Binal Mesleki ve Teknik Lisesi ile gerçekleştirilen projeye okul müdürü Sabri Şen ve Rehberlik Öğretmeni Zeynep Başer destek verdi. Tijen Savaşkan ve Doç. Dr. Nihal Kuyumcu yönetiminde bir süredir çalışmalarına devam eden öğrenci, öğretmen ve veliler çıkardıkları oyunu 22 Nisan günü Barış Manço Kültür Merkezi’nde sahneledi. Bu çalışmanın çok faydalı olduğunu dile getiren öğrenci ve veliler, projenin devam etmesini istedi.  Forum Tiyatro’ya katılan öğrencilere Kadıköy Belediyesince sertifika verildi.

FORUM TİYATRO
Augusto Boal’ın geliştirdiği Forum Tiyatrosu çalışmaları, kendine has egzersiz ve oyunlardan oluşmuyor. Bu özel çalışmaların sonucunda topluluğun ortak sorununu bulmayı ve bunu oyunlaştırmayı hedefler. Böylece bu topluluğun ortak sorununu ifade etme ve seyircisine de bu sorunu dönüştürme şansını, olanağını sunar. Muhsin Adil Binal Mesleki ve Teknik Lisesi öğrenci, öğretmen ve velileri de karşılıklı ilişkilerini kuvvetlendirmek için Forum Tiyatro yöntemini kullandı.
Öğrenciler, öğretmenleri ile daha iyi iletişim kurma, kendi aralarındaki iletişim problemleri ve velilerini kendi istekleri konusunda ikna etme yöntemleri üzerine kısa oyunlar sahneye koydular. Böylece üç grup üç başlık altında sahneye konan oyunlarla daha sağlıklı iletişimin yollarını keşfetmiş oldu.

ARŞİV