Öğrencilere ‘engelli farkındalık' çalışması

Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi’nin toplumumuzda engelliler için duyarlılık yaratmak, engellilere karşı var olan bakış açısını değiştirmek ve gençlerin engelli...

22 Haziran 2011 - 11:03

Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi’nin toplumumuzda engelliler için duyarlılık yaratmak, engellilere karşı var olan bakış açısını değiştirmek ve gençlerin engelli bireylerin de farkında olmalarını sağlamak için lise ve ilköğretim okullarında yürüttüğü farkındalık çalışmaları, 2010–2011 öğretim yılında sona erdi.
Geçtiğimiz yıl 33 ortaöğretim, bu sene 54 ilköğretim okulunda gerçekleştirilen “Farkındalık Çalışması” ile 3 bin 108 orta ve 4 bin 730 ilköğretim öğrencisine ulaşıldı.
“Farkına Varmak İçin Engelli Olmak Gerekmiyor” sloganıyla yola çıkılan proje ile öğrenciler engelliliğin ne demek olduğu, nasıl davranılması ve engelliliğe bakış açımızın nasıl olması gerektiği ve engelliliğe yol açan sebepler hakkında bilgilendirildi.
Gençleri hedef kitle olarak seçen bu çalışmanın amacı, insanları “engelli” kılan toplumsal organizasyonun yeniden düzenlenmesinde, engelli olmayan toplumun engelliyle beraber düşünebilme becerisine sahip olmasını sağlayabilmek. Böylece engellilerin toplumla gerçek anlamda bütünleşmeleri için uygun zemin hazırlanmış olacak.
 


ARŞİV