Öğrencilerin bahçesinde hasat zamanı

Öğrencilerin, Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle kış sonlarında Fenerbahçe Parkı’nda yaptıkları bahçe, ürünlerini verdi

04 Ağustos 2016 - 17:10
Öğrencilerin, Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle kış sonlarında Fenerbahçe Parkı’nda yaptıkları bahçe, ürünlerini verdi
 
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy Belediyesi desteğiyle Saint Joseph Lisesi öğrencilerinin Fenerbahçe Parkı içinde, yaklaşık 1 dönüm alan üzerinde doğal tarım yapmak için oluşturdukları bahçede, hasat keyfi başladı. Domatesten bibere, soğandan, kabak, karpuz hatta elma ve armuda kadar pek çok ürünün bulunduğu bahçe görenleri hayran bırakıyor.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI BAKIYOR
Öğrenciler tatile gidince bahçe bugünlerde belediye çalışanlarına kalmış. Onlar da yaz sıcağında bahçenin yemyeşil ortamında bakım ve hasat işlerini gerçekleştiriyorlar. Yetişen ürünlerden de tohumlukları ayırmayı ihmal etmiyorlar.
Parkın yanı sıra bahçeyle de ilgilendiğini söyleyen Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarından Haydar Kabakçı(58), gönlünü adeta bahçeye vermiş. Çiftçilikten geldiğini, tarım ve bahçecilik konusunda sertifika sahibi olduğunu öğrendiğimiz Kabakçı, bahçede çalışmaktan dolayı çok mutlu olduğunu, “Toprakla uğraşmak çok güzel. Bakmak, yetiştirmek çok zevkli bir iş. Burada çok mutluyum. Kendimi aynı köyde gibi hissediyorum’ şeklinde ifade ediyor.

LEZZETLİ VE  SAĞLIKLI
İlk hasadın mayıs ayının sonunda yapıldığı belirtilen bahçede şu sıralar domates, biber ve fasulyelerin hasadı yapılıyor. Karpuz, kabak gibi ürünler de yakında hasat edilecek. Dalında yavaş yavaş olgunlaşan elma ve armutları da unutmamak gerek. Salatalığın ikinci defa hasadı bekleniyor. Su kabakları ve ayçiçekleri de adeta bahçenin süsü gibi. Yeşil soğan, roka, tere gibi yeşillikler ile turp da ekilecek. Tatları, kokuları harika. Salatalık yerken kokusunu alıyorsunuz. Bahçedeki ürünlerden tohumluklar da ayrılıyor.

BAHÇEYE İLGİ
Organik tohumlar ekilerek oluşturulan bahçe, Kadıköy gibi büyük bir kentin ortasında adeta köy ortamı yaşatıyor görenlere. O çevrede yaşayan Kadıköylüler bahçedeki çalışmaları ve hasat dönemini merakla takip ettiklerini belirtiyorlar.
Serra Hanım da bahçe çalışmalarından çok büyük mutluluk duyduğunu ifade edenlerden; “Şu anda bahçenin içinde kendimi çocukluğuma gitmiş gibi hissediyorum. Tatları da harikulade. Eski günlere gittim. Kadıköy Belediyesi’ne çok çok teşekkür ediyoruz” diyor.


ARŞİV