Öğrencilerin önemli projesi

Kurbağalıdere’ye komşu olan Özek Kadıköy Koleji öğrencileri, derenin temizlenmesine katkıda bulunmak amacıyla harekete geçti.

26 Nisan 2012 - 14:11

Özek Kadıköy Koleji öğrencileri ve öğretmenleri, okulun yanındaki Kurbağalıdere’yi temizlemek ve içindeki canlılar için sürdürülebilir yaşam alanları oluşturmak için kolları sıvadı…

Özek Kadıköy Koleji öğrencileri, Fen ve Teknoloji öğretmeni İlkay Ulugün’ün rehberliğinde Kurbağalıdere’nin kirlilik oranını ve nesli tehlike altında olan canlıları araştırmaya başladı.
Okulun Uluslararası S.O.S. (Save Our Species) Türlerimizi Koruyalım” projesi kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalar; Kurbağalıdere’deki kirliliği araştırmak, bu kirliliği EM (Etkin Mikroorganizmalara) kullanarak temizlemek ve Kurbağalıdere’deki hayvanlar için sürdürülebilir yaşam ortamı hazırlamak. Çocuklar proje kapsamında Kurbağalıdere’de geçmişte yaşayan ve türleri tükenen hayvanların maketlerini yaptı.
Avrupa Birliği Hands on Science Network tarafından sertifikalandırılan Proje kapsamında yurt çapında otuz ilköğretim okulu çalışma yapıyor. Projeye farklı okullardan katılan S.O.S gruplarının yıl boyunca gerçekleştirmiş olduğu tüm uygulamalar, proje süreci sonunda Erentay Eğitim Danışmanlık Kurumu tarafından gerçekleştirilecek olan proje kitabı ve belgeselde tüm S.O.S. proje okullarının tanıtımı ile birlikte yer alacak. Ayrıca bu yayınlar 17-21 Ekim 2012 tarihinde Antalya’da düzenlenecek olan 9. Uluslararası Yaparak-Yaşayarak Bilim Eğitimi Konferansıkapsamında Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan 1.Uluslararası Çocuk ve Çevre Zirvesi’nde sunulacak.

ARŞİV