Gürültü şikâyetleri arttı

Marmaray için çalışma süresi 24 saate çıkınca Kadıköy’de gürültü şikâyetleri arttı.

15 Ağustos 2013 - 16:31

HABER MERKEZİ

Kadıköy ve civarındaki Marmaray çalışmalarının gürültüye neden olması vatandaşların şikâyetlerine konu oluyor. Devam eden Marmaray çalışmaları nedeniyle şikâyetlerin özellikle hastanelerin ve konutların yoğun olduğu bölgelerden sıklıkla gelmesi dikkat çekiyor.
İstanbul’un ulaşım sorununu çözmesi beklenen 3. Boğaz Köprü’nün de dâhil olduğu Kuzey Marmara Otoyolu Projesi ile İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçiş Projeleri’nin çalışmalarının aralıksız devam etmesi yönünde verilen karar sonrası şikâyetlerin arttığı gözlendi.
Bilindiği üzere, inşaatı büyük oranında tamamlanan Marmaray’ın deneme seferleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle 4 Ağustos 2013'de Ayrılıkçeşme durağından yapılmıştı. 28 Ekim’de de sistemin işletmeye hazır hale getirilmesi ve Marmaray’ın, Kartal-Kadıköy Hızlı Tren Hattı ile eş zamanlı olarak 29 Ekim’de açılması hedefleniyor.
Çalışmaların daha hızlı yürümesi amacıyla 3. Köprü ve Tüp Geçiş projeleri için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı gürültü yönetmeliği çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurmuş ve devam eden sözkonusu projeler için 24 saat çalışma talebinde bulunmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlediği Mahalli Çevre Kurulu Toplantısı’nda gündeme gelen projelerin, kamu yararına olduğu ifade edilerek çalışmaların 24 saat aralıksız devam etmesi yönünde karar alınmış, “İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçiş Projesi yapımı işi kapsamındaki inşaat faaliyetine, DLH Marmaray İstanbul Bölge Müdürlüğü’nün yazılı talebine istinaden projede kamu yararı bulunması nedeniyle gündüz zaman dilimine ek olarak saat 19:00-07:00 arasında da çalışma izni verilmesine karar verilmiştir” açıklaması yapılmıştı.
Yaklaşık 2 aylık süre içinde Marmaray çalışmaların tamamlanması için geceli gündüzlü çalışmaların hızlandırılması Kadıköy’de başta hastane ve konut alanlarının yoğun olduğu bölgelerde gürültüye neden olunca vatandaş şikâyetleri de arttı.
Zaman zaman bu konuda Kadıköy Belediyesi Çağrı Merkezi’ne de gürültü şikâyetlerinin geldiği belirtilirken, çalışmaların sürdüğü bölgelerdeki bazı ana arterlerde yolların uzun zamandır kapalı olması da vatandaşların şikayet ettiği bir başka konu.

Etiketler; marmaray

ARŞİV