Görme engelliler için özel projeler

Engellileri topluma kazandırmak ve istihdam yaratabilmek amacıyla yeni projeler üreten Kadıköy Belediyesi, bilgisayar kursu ile dijital kütüphane projelerini hayata geçirdi.

25 Kasım 2010 - 10:06


Engellileri topluma kazandırmak ve istihdam yaratabilmek amacıyla yeni projeler üreten Kadıköy Belediyesi, bilgisayar kursu ile dijital kütüphane projelerini hayata geçirdi.


Kadıköy Belediyesi görme engelliler için art arda yeni projeleri hayata geçiriyor. Görme engelliler için bilgisiyar kursu ve kütüphanesi, bu projelerden bazıları.
Kadıköy Belediyesi Engelsiz İş ve İstihdam Merkezi tarafından Kadıköy’de ikamet eden görme engellilere verilen bilgisayar kursuna ilgi büyük.
Ekran okuyucu programının kullanıldığı kurslarda bu sayede engellilerin, bilgisayarı engelsiz bir şekilde kullanmalar amaçlanıyor.
2004 yılından bu yana 150’yi aşkın görme engelli öğrenci bu kursu tamamlayarak, sertifika almaya hak kazandı. 2010-2011 yılı döneminde de kurs devam edecek. Eğitimler, 3 aylık periyotlar halinde haftada 3 gün, 10 kişilik öğrenci gruplarına veriliyor. Bu dönemin ilk öğrencileri 8 Kasım 2010 Pazartesi günü itibariyle eğitime başladı.
DİJİTAL KÜTÜPHANE KURULUYOR

İstanbul Kadıköy Rotary Kulübü desteğiyle gerçekleştirilen “Görme Engelliler Kütüphanesi” projesi ile de görme engelliler için sesli ve dijital bir kütüphane oluşturmayı amaçlıyor.
Görme Engelli Kütüphanesini oluşturacak kitapların okunması için gönüllü okuyuculara ihtiyaç var.
Gönüllü okuyucu olmak ve bilgi almak isteyenler için:
Tel: (0216) 348 42 54
(0216)338 88 84
Ayrıca Görme Engelli Kütüphanesi hakkında detaylı bilgi almak ve kitaplara ulaşmak isteyenler, aşağıdaki web sitesini kullanabilir:
http://gormeengelliler.kadikoy.bel.tr


 


ARŞİV