GÖRME ENGELLİLER SESLİ KÜTÜPHANESİNE ÖDÜL

Kadıköy Belediyesi Engelli Merkezi bünyesinde Ocak 2011'den bu yana hizmet vermekte olan Görme Engelliler Sesli Kütüphanesi,görme engellilere yönelik hizmetler veriyor.

12 Şubat 2014 - 15:31
Kadıköy Belediyesi Engelli Merkezi bünyesinde Ocak 2011'den bu yana hizmet vermekte olan Görme Engelliler Sesli Kütüphanesi, gönüllü okuyucularının desteği ile oluşturulan sesli kitaplar başta olmak üzere metin kitap, kabartma baskı, az görenler için mürekkep baskılı metinlerin büyütülmesi, kitap okuma makinesi ile kitapların mekanik ses formatına dönüştürülmesi, görme engellilere yönelik temel düzey bilgisayar eğitimi gibi hizmetler veriyor. Görme engelli üyeler, ilgili internet sitemiz (www.gormeengelliler.kadikoy.bel.tr) üzerinden kütüphaneye ulaşıp, sesli ve metin kitap hizmetlerinden yararlanabildiği için Kadıköy, tüm Türkiye ve hatta yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlara dahi hizmet verilebiliyor. Kütüphane, kuruluşundan bu yana geçirdiği 3 yıllık süreçte 577'si sesli, 570'i metin olmak üzere toplam 1147 eseri üyelerinin kullanımına açtı.
Kütüphane, bu 3 yılı aşkın süre içerisinde gönüllülük esasına dayanan hizmetler üretirken, toplumsal farkındalığın arttırılmasının eğitim ayağındaki önemine olan inançla, ilköğretimden üniversiteye kadar her kademede öğrencileri de içine dahil eden çalışmalara imza attı. Kadıköy Belediyesi Görme Engelliler Sesli Kütüphanesi, gerek kitap üretimindeki titiz yaklaşımını gerekse görme engelli üyelerinin bireysel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarını (özellikle ders kaynaklarının temini konusunda üyelerine olan desteği) devam ettiriyor. Kütüphanenin bu yöndeki çalışmaları, bir öğrenci birliği tarafından ödüllendirildi.
Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği'nin (TURKMSIC) öncülüğünde Türkiye'deki tüm tıp öğrencilerinin gözünden 2013 yılının en iyileri 15 Aralık-15 Ocak tarihleri arasında birliğin resmi web sitesi üzerinden yapılan anket ile belirlendir. Görme engelliler sesli kütüphanesi de bu kapsamda tıp öğrencileri tarafından “Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi” olarak seçildi. Ödül töreni, 8 Şubat Cumartesi günü Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Pek çok dalda ödüllerin verildiği gecede, Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü H. Tülin Ergüner ile kütüphane ekibi, ödülünü, Birliğin yönetim kurulu üyelerinden aldı. Ekip, kendilerini bu ödüle layık gören tüm tıp öğrencilerine, geleceğin doktorlarına teşekkür etti.

ARŞİV