Gürşen Kafkas'a veda…

Ömrünü eğitime adayan, emekliliğinde de kalemi elinden bırakmayan duayen eğitimci Gürşen Kafkas’ı kaybettik.

08 Nisan 2016 - 11:11
Ömrünü eğitime adayan, emekliliğinde de kalemi elinden bırakmayan duayen eğitimci Gürşen Kafkas’ı kaybettik. Eğitimcilik yaşamı boyunca Türkiye’nin birçok yerinde görev yapan, İstanbul’un üç ayrı ilçesinde okul yöneticiliği görevlerinde bulunan Gürşen Kafkas, yaşamı boyunca 46 kitap yazdı.
Kafkas, 4 Nisan 2016 Pazartesi günü Üsküdar Şakirin Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığına defnedildi.
Gürşen Kafkas, 1939’da Mardin, Gercüş’te doğdu. Ortaöğrenimini Diyarbakır, Dicle Köy Enstitüsü İlköğretmen Okulu ve Mardin Lisesi’nde, Yükseköğrenimini Gazi Eğitim Enstitüsü Türkçe Öğretmenliği bölümünde tamamladı. Mardin Lisesi, Diyarbakır Ali Emiri ve Lice, İstanbul; Güngören, Zeytinburnu, Fatih, Çapa ortaokullarında müdürlük yaptı. Kadıköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevinden emekli oldu. 50 yılı aşkın eğitimcilik ve eğitim yöneticiliği yaşamında başarılı çalışmaları nedeniyle çok sayıda ödül alan Kafkas, 1985’te İstanbul’da “Yılın Öğretmeni” seçildi. Gazete ve dergilerde toplum, eğitim ve edebi konularda makaleler yazdı.

ARŞİV