Öğüt meslektaşlarının sorunlarına çözüm arıyor

Kadıköylü diş hekimi Kadir Gökmen Öğüt, CHP İstanbul Milletvekili olarak Meclis çatısı altında diş hekimlerinin sorunlarını dile getiriyor.

22 Şubat 2012 - 15:26

CHP'nin Kadıköylü diş hekimi vekili Kadir Gökmen Öğüt, meslektaşlarının sorunlarını TBMM'ne taşıdı. İstanbul Milletvekili Öğüt, özel muayenehanelerden hizmet satın alınması ile ve uzman dişhekimlerinin kadro sorunlarıyla ilgili Meclis'te bir konuşma yaptı. 15 Şubat'ta Meclis oturumunda Sağlık Bakanı'na bazı sorular yönelten Öğüt, ülkemizde diş ve diş eti sorunları toplumun yüzde 75'ini kapsadığını anımsattı. Öğüt, başta kalp ve damar hastalıklarına, yüksek düşük riskine ve birçok hastalığa yol açtığını vurgulayarak, “Diş ve diş eti hastalıkları önlenebilir hastalıklar sınıfına girmektedir. Bu toplumsal mücadelede kamudan yararlanıldığı kadar özel muayenehanelerden de yararlanılmalıdır diye düşünüyorum” dedi.

Kadir Gökmen Öğüt, genel tıp alanında özel sağlık kuruluşlarından hizmet alımı yapılırken diş hekimi muayenehanelerinin unutulmasını eleştirerek, “16 bin diş hekimi muayenehanesi bu topluma katkı sunmak için beklemektedir. Hizmet satın alma ne zaman hayata geçecektir?” diye sordu. Öğüt, şöyle konuştu: “Performansta yüzde 30 maaş, yüzde 70 prim denklemi tersine döndürülmelidir. Biz, performansa hiçbir zaman karşı olmadık, sadece bu denklemin tersine dönmesini istiyoruz. Tam güne de en ufak bir şeyde itirazımız yok. İtirazımız, özlük haklarının emekliliğe yansıması üzerinedir, daha düzgün bir çalışma sisteminin oluşturulması içindir. Kamuda çalışan uzman diş hekimlerine yeteri kadar kadro verilmemektedir, kadrolarının karşılığını da alamamaktadırlar. Bu konuda Hükûmetimizin elinden gelen çabayı göstermesini ve uzman diş hekimlerinin kadrolarına geçirilmesini istiyoruz” dedi.


ARŞİV