Göztepe betonlaşıyor mu?

Göztepe ile Moda sahil parkında yenileme çalışmaları süredursun, Kadıköylü betonlaşmış değil, daha yeşil parklar istiyor.

08 Kasım 2012 - 13:53

Mustafa SÜRMELİ

Kadıköy’ün sayılı yeşil alanlarından biri olan Göztepe Parkı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir süredir yürüttüğü yenileme çalışmaları bölge sakinlerinin tepkisini çekiyor. Yenileme çalışmalarının tepki çekmesinin nedeni ise yapılan çalışmalar dolayısıyla parkın birçok yerinin kazılması, parkın yemyeşil ve rengârenk dokusundan eser kalmaması.
Bir dönem cami yapılıp yapılmayacağı yönündeki tartışmalarla gündeme gelen, şimdi ise Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yenileme çalışmalarıyla daha da betonlaşacağı iddia edilen parkın, Kadıköy’ün akciğeri konumundaki yegâne gezinti ve yeşil alanı olduğunu söyleyen bölge sakinleri parkın yeşil ve renkli dokusunu kaybetmemesini istiyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Göztepe Parkı'nı da içine alan bazı düzenlemelerine karşı çıkan ve kendilerine Göztepe Parkı Aktivistleri adını veren grup,parkın eskiden olduğu gibi yeşil haliyle kalması ve betonlaşmaması gerekliliğini sosyal paylaşım sitelerinden vurguluyorlar.
Göztepe Parkı Aktivistleri “bakım ve yenileme çalışması” adı altında, ağaçların kesildiğini belirtirken, parka 20 metre çapında betondan dev bir ışık havuzunun yapılmasını eleştiriyorlar. Şu günlerde her tarafı kazılmış halde inşaat malzemesi ve araçlarıyla dolu olan parkta yer yer yeni yapılan beton unsurlar çok fazla dikkat çekiyor. Parkta ne gibi çalışmalar yapılacağı, çalışmaların ne zaman tamamlanacağı ve bittikten sonra ne tür bir peyzaj ve düzenlemenin yapılmış olacağı konusunda ise Büyükşehir Belediyesi’nden herhangi bir açıklama yapılmadı.

MODA SAHİLİNDE DE PARK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Diğer taraftan Moda sahilindeki parkta da yenileme dolayısıyla inşaat çalışmaları sürüyor. Kadıköy’ün en prestijli konuma sahip sahilinde bir süredir devam eden çalışmalar parka yolu düşenleri rahatsız etse de Moda sakinleri çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istiyorlar. Kadıköy Belediyesi de Göztepe Parkı ile Moda sahil parkında bitmek bilmeyen çalışmalardan dertli. Zira Kadıköy Belediyesi’ne iki park ile ilgili onlarca şikâyet geliyor ve süren çalışmalar nedeniyle Kadıköy Belediyesi de eleştirilere maruz kalıyor.

ARŞİV