Göztepe Gönüllüleri'nden sınav kaygısı konferansı

Kadıköy Belediyesi Göztepe Gönüllüleri tarafından 15 Nisan Cuma günü Kadıköy Belediyesi 19 Mayıs Kültür Merkezi’nde Psikolog İlke Erdaş’ın hazırlayıp sunduğu “Sınav Eğitimi Kaygısı” isimli konferans..

27 Nisan 2011 - 11:23

Kadıköy Belediyesi Göztepe Gönüllüleri tarafından 15 Nisan Cuma günü Kadıköy Belediyesi 19 Mayıs Kültür Merkezi’nde Psikolog İlke Erdaş’ın hazırlayıp sunduğu “Sınav Eğitimi Kaygısı” isimli konferans yapıldı. Konferansta İlke Erdaş; sınav stresinin, sınavlardan kaynaklanan karmaşık fizyolojik ve psikolojik bir durum olduğunu, her çocukta ve her anne babada kaygı yarattığını belirtti. Erdaş konferansta şunları söyledi:
“Sizin de çocuğunuz sınav sırasında aşırı heyecanlanarak bildiği soruları unutuyorsa veya yanlış yapıyorsa, sınav sırasında midesi bulanıyor, karın bölgesinde rahatsızlık hissediyorsa, elleri terliyor, baş ağrısı çekiyorsa ve sınavdan önce gözüne uyku girmiyorsa, en kötüsü de sınav zamanları ailece kâbusunuz olmuşsa, geç olmadan sınavlarla dolu bu hayata çocuğumuzu birlikte hazırlayalım”. Göztepe Gönüllüleri’nin etkinliği izleyicilerden büyük ilgi gördü.
 


ARŞİV