Göztepe sahilinde yıkım

22 yıldır Göztepe sahilinde bulunan, kontrolsüz balık avı ve deniz kirliliğinin önüne geçilmesi için de çalışmalarda bulunan Göztepe Amatör Balıkçılar Derneği’nin yıkılması, tepkilere neden oldu.

14 Haziran 2012 - 12:49
Göztepe sahilinde bulunan Göztepe Amatör Balıkçılar Derneği’nin merkez binası İstanbul Büyükşehir Zabıta ekipleri tarafından geçtiğimiz hafta geniş güvenlik önlemleri altında yıkıldı.
Yaklaşık 22 yıldır Göztepe sahilinde bulunan ve 10 yıldan bu yana dernek olarak faaliyet gösterdiği belirtilen Göztepe Dr. Vasıf Sokak Çıkmazı Sahili’ndeki Göztepe Amatör Balıkçılar Derneği, kontrolsüz balık avı ve deniz kirliliğinin önüne geçilmesi konusunda imkânları ölçüsünde yaptığı çalışmalarla yıllardır semt halkı tarafından da beğeniliyordu. Dünya Kürek Şampiyonası sponsorları arasındaki yaklaşık 250 üyeli derneğin yıkılmasıyla derneğin her şeyini kaybettiğini söyleyen Göztepe Amatör Balıkçılar Derneği Kurucu Başkanı Kamil Küçükşahin, 22 yıldır Göztepe sahilinde bulunduklarını, yaklaşık 10 yıldan bu yana da dernek statüsünde faaliyet gösterdikleri belirterek, “Milli Emlak’a verigisini, kirasını ödediğimiz halde yıktılar. Kanuna uygun bir derneğiz. Kongresi var, her şeyi yasal. Bunu nasıl yıkarlar?” diye sitemde bulundu.
Bugüne kadar binlerce kişiyi boğulmaktan kurtardıklarını, deniz ve çevre temizliği konusunda faydalı çalışmalar yaptıklarını, Dünya Kürek Şampiyonası gibi önemli bir spor etkinliğine sponsor olduklarını, buna rağmen Göztepe Amatör Balıkçılar Derneği’nin sesini kimseye duyuramadığını söyleyen Göztepe Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Kamil Küçükşahin, yıkım dolayısıyla zarar gördüklerini, topluma faydalı böyle bir derneğin bu muameleyi hak etmediğini ve haklarını arayacaklarını sözlerine ekledi.


ARŞİV