Göztepe'de Erol Büyükburç konseri

Göztepe Gönüllü Evi, Engelliler Günü için Göztepe Dosteller İşitme Engelliler Okulu yararına Erol Büyükburç konseri düzenledi.

11 Aralık 2013 - 10:03
Göztepe Gönüllü Evi, Engelliler Günü için Göztepe Dosteller İşitme Engelliler Okulu yararına Erol Büyükburç konseri düzenledi.
Gönüllüler, 3 Aralık Salı günü de Halis Kurtça Kültür Merkezi’nde Dosteller İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencilerinin yapmış olduğu resimlerin yer aldığı serginin açılışını yaptılar.
4 Aralık Çarşamba günü düzenlenen Erol Büyükburç konseri ise işitme engelli öğrencilerin, İstiklal Marşı’nı şiir olarak okumaları ve işaret dili ile söylemeleriyle başladı. Konuşmalarının ardından Dosteller İşitme Engelliler Okulu ve Özel Ulus Musevi Okulu öğrencileri ritim grubu gösterisi yaptılar. Daha sonra Erol Büyükburç sahneye çıktı. Çocuklar, konseri ilgiyle izlediler. Dosteller İşitme Okulu öğrencilerinin yaptığı zeybek gösterisi ardından Erol Büyükburç yeniden sahneye çıktı, bu sefer çocuklar da sahneye çıkıp dans ederek, o anı yaşadılar.
Konser sonunda, çocukların, öğretmenlerin ve Erol Büyükburç’un ödülünü, Göztepe Gönüllü Evi Başkanı Gül Altınok tarafından verildi ve Onuncu Yıl Marşı’nın söylenmesiyle gece sona erdi.
 
MODERN SANAT MÜZESİ’NE GİTTİLER
Göztepe Gönüllüleri, 6 Aralık Cuma günü Harun Reşit İlköğretim Okulu’nun 4. sınıf öğrencilerini İstanbul Modern Sanatlar Müzesi’ne götürdüler.
Erol Akyavaş ile Burhan Doğançay’ın eserlerinin de bulunduğu 180 tablonun olduğu sergiyi uzman eşliğinde gezip,  ardından atölyede kendileri için hazırlanan fotoğraflar üzerine çizimler ve boyamalar yapan öğrenciler, Sanat Labirenti adlı çalışmayı tamamladılar. Böylece öğrenciler, farklı sanat formlarını birlikte kullanarak sanatsal becerilerini geliştirme imkanı buldular.
 
ÖĞRETMENLER GÜNÜ ZİYARETİ
Göztepe Gönüllüleri, 24 Kasım tarihinde Validebağ Öğretmenler Evi’ni ziyaret ederek, öğretmenler gününü kutladılar. Gönüllüler, öğretmenlerle sıcak bir sohbet yaptılar.

ARŞİV