Göztepe’yi konuşacaklar

Kadıköy Kent Konseyi Kültürel Miras Çalışma Grubu ile Göztepe Gönüllü Evi’nin birlikte düzenlediği "Bir zamanlar Göztepe” söyleşisinde Göztepe’nin değişimi konuşulacak

30 Aralık 2019 - 15:36

Kadıköy Kent Konseyi Kültürel Miras Çalışma Grubu ile  Göztepe Gönüllü Evi  5 Ocak  Pazar günü "Bir zamanlar Göztepe” söyleşisi düzenliyor. Saat:14.00'de, Göztepe Tren İstasyonun yanında bulunan  Aytepe Lokantası’nda düzenlenecek söyleşiye Göztepe Mahalle Muhtarı Bayram Uysal, Gönüllü Evi Başkanı Şenay Erduran mahallenin eski muhtarları, esnafı katılacak.

İSTASYON DA KONUŞULACAK

Göztepe denilince ilk akla gelen yapılardan biri de Göztepe İstasyonu. Söyleşide istasyonda yapılan restorasyon ve geleceği hakkında da bir sunum yapılacak. Marmaray projesi kapsamında korunması gereken tescilli yapılardan Göztepe İstasyonu binasının restorasyonu tamamlanmak üzere. Geçtiğimiz ekim ayında sorularımıza yanıt veren Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü istasyonun kültürel faaliyetlerde değerlendirilmek üzere TCDD’ye devredileceğini açıklamıştı.

Bakanlığın açıklamasında eski istasyon binalarına ilişkin her türlü tasarrufun tamamıyla TCDD’ye ait olduğu ifade edilirken şu görüşlere yer verilmişti: “İstasyonların proje kapsamında veya sanatsal ve kültürel faaliyetlerde kullanımı için işlevsel hale getirilmesi yine TCDD talebi doğrultusunda gerçekleştirilebilir.”


ARŞİV