Haftanın Seçme Konserleri

Kadıköy'de bu haftanın birbirinden farklı konserinden seçkiler...

24 Kasım 2016 - 15:46
-    Caz eğitiminin ardından Timur Selçuk ile kompozisyon teknikleri çalışan, caz performansı yüksek lisansı yapan Elif Çağlar, ilk albümünü 2010’da çıkardı. Chicagolu blues ustaları Jimmy Burns ve Katherina Davis’e eşlik etti. Aaron Parks, Harish Raghavan, Eric Harland, İlhan Erşahin, İmer Demirer ve Cenk Erdoğan’ın konuk olduğu yeni albümü “Misfit”i geçtiğimiz aylarda yayınlayan Elif Çağlar, konserde, albümlerinden parçalara ve caz standartlarına yer verecek. (25 Kasım/20.30/Yeldeğirmeni Sanat)
-    Süregelen tıp kariyerini müzikle birleştiren Suphi Bahadırlı, söz ve müziği kendisine ait olan bestelerinin yanı sıra, pop, rock, arabesk şarkıların sıradışı aranjelelerden oluşan repertuvarıyla dinleyicisiyle buluşacak. Bahadırlı’ya sahnede gitarda Can Demirci, basgitar ve geri vokallerde Tansu Kızılırmak ve davulda Can Turfan gibi tecrübeli müzisyenler eşlik ediyor. (26 Kasım/20.30/Shaft)
-    İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Ana Sanat Dalı, Genç Sesler Vokal Oda Müziği Konseri verecek. Piyanoda Çiçek Kanter’in sahne alacağı bu ücretsiz konserde, Schumann, Schubert, Mendelsohn ve Brahms’tan, iki, üç ve dört ses için bestelenmiş oda müziği eserleri yer alıyor. (26 Kasım/20.00/ Yeldeğirmeni Sanat)
-    İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, ücretsiz bir fagot konseri verecek. Sanatçılar Yrd. Doç. Çağrı Çolakoğlu, Toygar Eşman, Olgu Şenol, İlayda Ürkmez’in sahne alacağı konserde, barok dönemden günümüze popüler ve klasik eserler, dört fagota uyarlanmış olarak seslendirilecek. (27 Kasım/19.00/ Barış Manço Kültür Merkezi)
-     Atilla Aldemir (keman), Friedmann Ludwig (viyolonsel) ve Anastassiya Dranchuk’tan (piyano) oluşan  Berlin Konzerthaus Virtüözleri, Sanat hayatlarını aynı şehirde, Berlin’de sürdürmenin yanı sıra Aldemir, Ludwig ve Dranshuk piyanolu trio literatürünün başyapıtlarında yeni ilhamlar keşfetmenin tutkusunu da paylaşıyorlar... (28 Kasım/20.00/Süreyya Operası)
-    Dünya çapında klasik müzik projeleri ile çeşitli konserlerde yer almış olan Sedef Erçetin, bu sefer Bach’ın çello süitleriyle karşımıza çıkıyor. Bach’ın çello için özel bestelenmiş altı süitinden üçünü kaydedip albüm aşamasına getiren Sedef Erçetin, bu konserde Bach’ın çello sütlerinden ilk üçünü çalacak. Hepsini dinlemenin ayrı bir tadı olan bu süitleri ustalıkla icra eden Erçetin, yarattığı büyüleyici ses ortamıyla dinleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Konser ücretsiz. (30 Kasım/20.00/ Yeldeğirmeni Sanat)



ARŞİV