Halis Kurtça, sezona yeniliklerle başlıyor

Kadıköy Belediyesi’nin kültür merkezlerinden biri olan Halis Kurtça Kültür Merkezi, yeni sezona ‘Çarşamba Gişeleri’ ve ‘Okuma Tiyatrosu’ gibi yeni etkinliklerle giriyor.

17 Ekim 2012 - 14:46

Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi hizmete girdiği 1999 yılından bu yana düzenlediği kültürel ve sanatsal etkinliklerle sadece Merdivenköy’ün değil bütün bölgenin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Özellikle çocuk oyunlarıyla ön plana çıkan Halis Kurtça Kültür Merkezi, hafta sonları, oyunları izlemeye gelen çocukların resmi geçidine sahne oluyor.Kültür Merkezi’nde bunların yanı sıra tiyatro, konser, panel, söyleşi, konferans, kukla gösterileri gibi etkinlikler de düzenlendiğini belirten Halis Kurtça Kültür Merkezi Sorumlusu İrep Korkmaz, “Kültürel etkinliklerin yanı sıra bölgenin de talepleri göz önünde bulundurularak piyano, İngilizce, okuma- yazma, resim kursu açtık. Ayrıca merkezimizde sekiz Türk Sanat Müziği topluluğu, bir Türk Halk Müziği topluluğu çalışmalarını yürütüyor. Okuma yazma kurslarımızı ise Anne Çocuk Eğitimi Vakfı (AÇEV) işbirliği ile yürütüyoruz. Ayrıca AÇEV ile 5-8 yaş arası çocuklar için okuma sevgisini aşılamak, çocukların okuma anlama becerilerini ve hayal güçlerini geliştirmek için “Eğlenceli Masal Saati ” atölye çalışmasını başlattık. Etkinlik her cumartesi saat 11.00 -12.00 arası merkezimizin Suna Pekuysal Konferans Salonu’nda gerçekleşecek” diye konuştu.

ÇARŞAMBA GİŞELERİ BAŞLIYOR                                                                                           2012 -2013 sezonunda hem çocuklar hem de yetişkinler için oyunlara devam edileceğini söyleyen Korkmaz, “İstanbul’da birçok kültür merkezinde sadece hafta sonu çocuklar için oyunlar oynanıyor. Oysa yarı zamanlı okuyan ve 3 yaş üstü çocukların da hafta içinde sıkılabileceğini düşünerek tiyatrocu arkadaşlarla da konuşarak Çarşamba Gişelerini açmaya karar verdik. Şu anda beklediğimiz sayıya ulaşamadık ama daha çok insana ulaşarak bu sayının her geçen gün yükseleceğini düşünüyoruz” diye konuştu. “Ayrıca bu yıl uygulamaya başladığımız çarşamba suare oyunlarının başlama saati 16.00. Çarşamba Oyunlarının ilk konuğu Karma Drama Topluluğu Sabahattin Kudret Aksal’ın yazdığı “Kahvede Şenlik Var adlı oyunu oynayacaklar” şeklinde açıklamada bulundu.

TİYATROYU DİNLİYORUZ
Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi ve Karma Drama işbirliği ile gerçekleştirilen Okuma Tiyatrosu etkinliğinin her Cumartesi saat 17.00’de ücretsiz olarak yapılacağını belirten İrep Korkmaz, “Okuma Tiyatrosu etkinliğinde klasiklerden yeni tiyatro metinlerine kadar pek çok eser usta tiyatro sanatçıları tarafından seslendirilerek izleyiciler ile buluşacak. Dileyen seyirciler etkinlik sonunda okunan oyun üzerine oyuncularla sohbetlere katılabilecek hatta bazı etkinliklerde oyunun yazarıyla tanışma imkânı bulacak. Tiyatro oyunlarına değişik bir bakış açısı ve inceleme olanağı sağlayan bu etkinlik sayesinde pek çok eser izleyicisiyle bambaşka bir ortamda buluşuyor. Aynı zamanda tüm bu etkinlikler süresince siz değerli izleyicilerimiz tiyatroya dair görüş ve önerilerinizi de dile getirme olanağı bulmuş olacaksınız. Herkesi cumartesi günleri tiyatroyu dinlemeye davet ediyoruz” diyerek Okuma Tiyatrosu hakkında bilgi verdi
2012 -2013 sezonunda yetişkin oyunları, çocuk oyunları, konserleriyle, konferans ve söyleşileriyle dopdolu bir sezon geçireceklerini sözlerine ekleyen HKKM Sorumlusu İrep Korkmaz tüm sanatseverleri Halis Kurtça Kültür Merkezine davet etti.
 

ARŞİV