Halitağa Caddesi Köprüsü yıkılıyor

Kadıköy’deki Halitağa Caddesi Köprüsü Marmaray projesi nedeniyle yıkılıyor

23 Haziran 2016 - 16:13
Mertcan CÖMERT – Ahmet KODAN
Yeldeğirmeni’ndeki tarihi Ayrılıkçeşme Köprüsü’nden sonra şimdi de Halitağa Caddesi’nin sonundaki köprünün yıkım çalışmalarına başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin izni ve onayıyla yenileme ve inşaat çalışmalarının süreceği Halitağa Caddesi’nin köprü civarı ise bu süre zarfında araç trafiğine kapalı olacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yürüttüğü Marmaray projesi kapsamında köprünün yıkılıp yeniden yapılacağı belirtildi.
Çalışmaların yürütüldüğü Halitağa Caddesi Köprüsü’ndeki inşaat yetkilileri, yıkımın en az bir ayı bulacağı bilgisini paylaştı. Yetkililer, tarihi değeri olan köprü ayaklarının ve taşlarının ise depoda bekletileceğini ifade etti.

ESNAF RAHATSIZ
Çevre esnafı, yapılan çalışmalardan şikâyetçi, çevre sakinleri ise hem ses hem de araç park etme sorunu yüzünden rahatsız. Çevredeki bir otoparkta görevli olan Mehmet Can Kurtaran Halitağa Caddesi’nin Kadıköy’ün en önemli üç ana yolundan biri olduğunu belirtiyor ve şöyle devam ediyor: “Halitağa Caddesi girişi Kadıköy’ün en önemli girişlerinden biridir. Burayı kapatırken insanlara alternatif bir geçiş güzergâhı sunmadılar. İnsanlar zorunluluktan araçlarıyla farklı yöne giriyor. Her gün bu caddede en az 3-4 defa kavga çıkıyor. Bizim işlerimiz de esnafın geri kalanı gibi yarı yarıya düştü.”
Kuaför Metin Çiloğlu ise köprü çalışmasıyla yolun yaya trafiğine kapanmadığı halde işlerinde gözle görülür bir düşüş olduğunu vurgulayarak; “Müşterilerim araç ile gelmekte oldukça zorlanıyor. Yaya trafiğine de kapanırsa işlerimiz çok daha büyük oranda düşecek. İnsanlar alternatif yollarla uğramak istemeyip, kuaföre gelmeyi erteleyebilir.” dedi.

ALTERNATİF YOLLAR
Araçlarıyla Kadıköy merkeze ulaşmak için Halitağa Caddesi’nden gelecek olan vatandaşlar Ali Kalfa Sokağı’nı, Acıbadem Caddesi’nden gelecekler ise Hayrullah Efendi Sokağı’nı kullanabiliyor.

ARŞİV