Halitağa SOS veriyor

Kadıköy’ün en önemli sorunlarından olan trafik sıkışıklığı Halitağa Caddesi'nde de yaşanıyor. Halitağa’ya çıkan yollarda trafik sıkışıyor.

06 Eylül 2011 - 15:02

Kadıköy’ün en önemli sorunlarından olan trafik sıkışıklığı Halitağa Caddesi'nde de yaşanıyor. Halitağa’ya çıkan yollarda trafik sıkışıyor.


Gün geçmiyor ki Kadıköy trafiği keşmekeş olmasın. Avrupa ve Asya yakalarının bağlantı noktasında olan, gerek deniz gerekse karayollarıyla iki yakayı birbirine bağlayan Kadıköy’de trafik büyük sorun. Bu yoğunluktan özellikle ara sokak ve caddeler de nasibini alıyor. Halitağa Caddesi de bunlardan biri. Geçtiğimiz yıllarda Kadıköy Belediyesi’nin çabalarıyla yeniden düzenlenerek, alt ve üst yapısıyla yeni, modern ve kent dokusuna uygun bir görüntüye kavuşan Halitağa Caddesi’ne çıkan ara sokaklarda araçların yoğun şekilde park edilmesi ve yolun bir tarafının park edilen araçlarla kapanması vatandaşı çileden çıkarıyor.


KAT OTOPARKI İHTİYACI VAR
Bilindiği üzere Halitağa Caddesi sadece yaya trafiğine açık. Ancak Cadde’ye çıkan çok sayıda ara sokak araç trafiğine açık. Sağlı sollu çok sayıda işyerinin de bulunduğu dar olan bu sokaklar ise yoğun araç nüfusuna sahip olan kentin araç trafiğini kaldırmakta zorlanıyor. Kadıköy Meydanı’na giden araçların güzergâhında bulunan sokaklarda yoğun şekilde park eden araçlar trafiğin sıkışmasına neden oluyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar, işyeri sahiplerinin araçlarını yoğun şekilde bu sokaklara park ettiğini belirtiyorlar. İşyeri sahipleri ise araçlarını park edebilecekleri modern bir katlı otoparkın olmaması nedeniyle araçlarını bu sokaklara park etmek zorunda kaldıklarını belirterek kendilerini savunuyorlar. Görüşlerine başvurduğumuz pek çok Kadıköylü yol kenarlarını kullanarak çözülmeye çalışılan otopark sorununun bir an önce halledilmesi, Kadıköy’ün çeşitli yerlerinde katlı otopark anlayışının uygulamaya konulması için yetkililerin gerekeni yapması gerektiğini ifade ediyorlar. 

Mustafa SÜRMELİ
 


ARŞİV