Halkın beğendiği korolar açıklandı

2011 Yılı Türk Sanat Müziğinin en beğenilen 12 korosu,13 Haziran Pazartesi akşamı Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri’nin evsahipliğinde düzenlenen gecede ödüllerini aldılar.

28 Haziran 2011 - 10:54

Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri ev sahipliğinde, BTHTV
organizasyonunda düzenlenen 2011 Yılı Türk Sanat Müziğinin en beğenilen 12 korosu,13 Haziran Pazartesi akşamı Kadıköy Evlendirme Salonu’nda açıklandı ve ödüllerini aldılar.
İnteraktif TV Kanalı BTHTV'de İstanbul'da faaliyet gösteren 125 koro arasından halk oylaması ile en yüksek puan alan 12 koro ve şefleri geceye katıldılar ve her koro bir eser ile performans sergiledi.
15 Nisan’da başlayan oylamada 16 bin 852 kişi www.birtatlihuzur.tv.trkanalına girerek oy kullandı. Oylamada her bilgisayardan günde bir defa oy kullanılabildi. Oylamaya yurt içinden olduğu kadar; Almanya, Hollanda, Belçika, Amerika ve Arap ülkelerinden de katılım oldu.
İstanbul'da 285 Türk Sanat Müziği Korosu olduğu söyleyen Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Müsevitoğlu, bu koroların 50'sinin Kadıköy Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Gönüllü Korolar olduğu ifade etti.
Gecede “Alo Fasıl Türk Sanat Müziği Grubu” fasıl ile ses sanatçısı Nalan Göksu Cezer de solo konser ile geceye renk kattılar.
Dereceye giren koroların yanı sıra “Radyo Alaturka” adına Yayın Yönetmeni Seçil Süslü'ye Türk Müziğine Destek Ödülü verildi.
Ödüller sahiplerine programı yöneten Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitimve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi, Kültür Sanat Sorumlusu Nesibe Müsevitoğlu ile BTHTV Sahibi Sabih Akgün tarafından verildi.
Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi'nden Özlem Sönmez'e, Evlendirme Salonu Işık Kumanda görevlisi Halil Kırçiçek'e, Tonmaister Ali Çağrıtekinci'ye, BTHTV Mimarı Mürşide Agün'e, İnteraktif TV yapımcısı Ferhat Balaban'a da desteklerden dolayı teşekkür plaketleri verildi.
Türk Müziği alanındaki önemli çalışmalarından dolayı "Sanat ve Sanatçı Dostu Özel Ödülü" ise Nesibe Müsevitoğlu'na verildi.
Program uydu üzerinden canlı olarak yayınlandı.

DERECE ALAN KOROLAR VE ŞEFLERİ:

1-Pefhem TSM Korosu (Şef: Melisa Çallıoğlu)
2-Alo Fasıl
3-Kadıköy Belediyesi Bağdat TSM Korosu (Şef: Sevinç Çelebi Şekerci)
4-Bülent Türkeli Anadolu Musiki Korosu (Şef: Handan Metin)
5-Çağdaş Musiki Topluluğu (Şef: Ömer Bilek)
6-Kadıköy Belediyesi Gönül Dostları TSM Korosu (Şef: Hayri Pekşen)
7-İlhami Örnekal TSM Korosu (Şef: Mehmet Özkaya)
8-Kadıköy Belediyesi İnci Yaman Gençlik Korosu (Şef: İnci Yaman)
9-Lions 118-Y TSM Korosu (Şef: Aleaddin Pakyüz)
10-Pendik Bölge Hastanesi TSM Korosu (Şef: Pınar Yılmaz)
11-Pentatonik Müzik Grubu (Şef: Oya Dinçer)
12-Kadıköy Belediyesi Şeref Gülsün Fasıl Topluluğu (Şef: Şeref Gülsün)


ARŞİV