Halkoyunlarımız Avrupa'da

Marmaralılar’dan Avrupa’da Müzik ve Dans Şöleni gibi gösteri

02 Ekim 2013 - 11:34
Marmaralılar’dan Avrupa’da Müzik ve Dans Şöleni gibi gösteri
 
MUSTAFA SÜRMELİ
 
Marmara Üniversitesi Türk Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği Toplulukları, ülkemizi ve üniversitemizi temsilen davet edildikleri, Avrupa’nın en seçkin folklor festivallerinden biri olan 44. Liptal Uluslararası Folklor Festivali etkinliklerinde gösterdikleri başarılı performansla tüm izleyenlerin gönüllerini fethetti.
 
Marmara Üniversitesi Türk Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği Toplulukları, Çek Cumhuriyeti’nin Zlin şehrinde bu yıl 44.’sü düzenlenen Liptal Folklor Festivali’nde sahne aldı. Türkiye’nin yanı sıra ev sahibi Çek Cumhuriyeti, Rusya, Gürcistan, Slovakya, Meksika, Bosna Hersek ve Avusturya’yı temsilen grupların katıldığı festivalde üniversitemiz halkoyunları ve halk müziği toplulukları büyük beğeni topladı.
 
22-26 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen etkinliğe Marmara Üniversitesi yönetiminin desteği ve Marmara Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Danışmanı ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Uslu başkanlığında katılan Marmara Üniversitesi kafilesi 21 Ağustos’ta Atina ve Üsküp şehirleri üzerinden festivalin yapıldığı Liptal’e ulaştı. Marmara Üniversitesi ekibi Festival’in başladığı 22 Ağustos günü şehir korteji, ana sahnede açılış seremonisi ve 20 dakikalık açılış performansı ile diğer katılımcı ülkelerden ve seyircilerden büyük alkış aldı.
Marmara Üniversitesi’nin çeşitli fakülte ve bölümlerinden öğrencilerden oluşan halkoyunları ve halk müziği toplulukları, Şef Doç. Dr. Mustafa Uslu, eğitmenler Serkan Şerin ve Cihangir Kılıç yönetiminde hazırlanan Mardin, Fethiye, Artvin ve Kırklareli yöreleri ve Türk Halk Müziği eserleri ile festivalin yıldızı oldu. İkinci gün festival ana sahnesinde 30 dakikalık bir gösteri sunan ekibimiz, takip eden günlerde aynı sahnede ve Vizovice şehrinde 20’şer dakikalık gösteriler sergiledi.
Festivalin kapanış gününde binlerce kişiye gösteri yapan topluluğumuz büyük beğeni topladı. Festival Katılım ve Başarı Belgesi, Festival Başkanı Sn. Ladislav Michálek, Çek Cumhuriyeti Folklor Birliği Başkanı Sn. Zdeněk Psenica ve Liptal Belediye Başkanı Sn. Věra Dostálová tarafından Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül’e iletilmek üzere Doç. Dr. Mustafa Uslu’ya takdim edildi.
Dönüş yolunda Selanik’te Atatürk’ün evini de ziyaret eden Marmara Üniversitesi Topluluğu hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

ARŞİV