Haluk Cecan'a ithaf edildi .

Dünyanın ilk sualtı kulüpleri arasında yer alan Türk Balıkadamlar Kulübü tarafından düzenlendi.

11 Temmuz 2013 - 09:10

Dünyanın ilk sualtı kulüpleri arasında yer alan Türk Balıkadamlar Kulübü tarafından, her yıl düzenlenen “Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali”,bu yıl 01-07 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlendi. Festival, 2007 yılında kaybettiğimiz Türkiye’de ve yurt dışında çektiği sualtı belgeselleriyle tanınan Haluk Cecan’a ithaf edildi.
Zamanla daha fazla kirlenen denizlerimizde yaşayan sualtı canlılarına dikkat çekmenin yanında, sualtında yaşanan muhteşem dünyayı su üstüne taşıyarak, denizlerimizle ilgili bir toplum bilinci oluşturmak ve aynı zamanda deniz sevgisi aşılamayı amaçlayan festival 20. yılını kutluyor. Marmara Festivali kapsamında, “çevreye duyarlı, denizlere dost” çalışmaları sayesinde, dünyamıza nefes aldıran, gelecek nesillere daha yaşanabilir ortamlar sağlamak için farkındalık ve bilinç aşılayan çok değerli kişi ve kurumlara bu yıl çevre ödülü verildi.
Ödüller, Türk Balıkadamlar Kulübü sosyal tesisleri havuzunda, sualtında gerçekleştirilen ödül töreniyle Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) adına Prof. Dr. Bayram Öztürk,  Radikal Gazetesi’nden Serkan Ocak ve NTV Yeşil Ekran adına Korhan Varol’a verildi.


ARŞİV