Hamlet, Kadıköy'ün Altkat'ına iniyor!

Tiyatro tarihinin en çok sahnelenen eserlerinden olan Shakespeare klasiği Hamlet, bu kez de Altkat Sanat yorumuyla perde diyor.

23 Ocak 2014 - 14:29
Tiyatro tarihinin en çok sahnelenen eserlerinden olan Shakespeare klasiği Hamlet, bu kez de Altkat Sanat yorumuyla perde diyor. Moda Caddesi’ndeki tiyatroda 11 Ocak’ta gala-prömiyeri yapılan Hamlet, yepyeni bir uyarlamayla seyircisini karşılıyor. ABD’li yönetmen Neil S. Fleckman imzasıyla sahneye konulan oyun, Fleckman rejisiyle farklı bir biçime kavuşturuluyor. Altkat Sanat kurucularından Nevzat Süs, Hamlet’i sarsıcı bir uyarlamasını sahneye koyduklarını söylüyor.
 
BU OYUNU TÜM SEYİRCİLER EN ÖNDEN İZLİYOR
Oyun, seyirciyi olayların içine çekecek şekilde tasarlandı; bu sayede izleyiciler kendilerini gerçekten de Danimarka Sarayı'ndaymış gibi hissetme şansı buluyorlar. Altkat Sanat'ın seyirci ile iç içe olan yapısı sayesinde karakterlerin duyguları çok daha canlı bir şekilde hissedilebileceği oyunda, Müge Saut, Nevzat Süs, Murat Akgün, Alişan Özkan, Emre Sarı, Eda Sırt, Erkan Akbulut, Gökhan Coşkun, Ezgi Ece ve Aykut Söyük rol alıyor. Hamlet’in iki saatlik bu versiyonu, modern kıyafetlerle sahneleniyor ancak dört yüz yıl önce Shakespeare'in kaleme aldığı oyunun güncel bir uyarlaması şeklinde tasarlanıyor. “...cinayet, dili olmasa da mucizelerde ele verir kendini...” altbaşlığını taşıyan Hamlet’i 25 Ocak Cumartesi 19.30’da ve sezon boyunca izlemek mümkün. Şubat programı ise şöyle:
-9 Şubat Pazar/Saat: 17.00
-15 Şubat Cumartesi/Saat:20.00
-16 Şubat Pazar/Saat:17.00
-23 Şubat Pazar/Saat:17.00

ARŞİV