Hamur işi mıknatıs gibi çekiyor

“Elifce”, böreği, poğaçayı, tatlıyı, mantıyı taze yemek isteyenlerin uğrak mekânlarından biri

08 Mayıs 2015 - 09:01

“Elifce”, böreği, poğaçayı,  tatlıyı, mantıyı taze yemek isteyenlerin uğrak mekânlarından biri

Aysel KILIÇ
Yoğun ve hızlı şehir temposunu yaşayanlar için evde sabah kahvaltısı yapmak pek de mümkün olmuyor. Özellikle İstanbul gibi büyük metropollerde yaşayan öğrenciler ve çalışanlar, hem hızlı hem de güzel kahvaltı yapmanın özlemini hep yaşıyor. Artık bu özlemi giderecek alternatif mekânlar var. Kadıköy Rasimpaşa’daki  “Elifce”  ev yapımı hamur işiyle revaçta. Yufka, su böreği,  ev poğaçası, gül böreği, ev baklavası ve kurabiyeleri taze bulabileceğiniz nadir yerlerden biri. Kahvaltı çeşitlerinin de çıktığı Elifce, Karakolhane Caddesi’nde 32 numarada. 
 
TÜRK MUTFAĞI BURADA
Buram buram sıcak hamur kokusuyla caddeden geçenleri mıknatıs gibi çeken Elifce’de şimdi sıcak ev yemekleri de çıkıyor. Köy tarhanasını, el yapımı mantıyı, ev eriştesini, yaprak ve lahana sarmayı, patlıcan kebabını ve çorba çeşitlerini burada uygun fiyata yemek mümkün.  Etli ve etsiz yemekler aynı fiyatta. Bir porsiyon patlıcan kebabı da, etsiz karnabahar da  4 TL.  Büyük bir emekle yapılan mantının porsiyonuysa 8 TL. Çorba çeşitleri sadece 3 TL.
 
“MUTFAK BENİM HOBİM”
Elifce’nin sahibi Nebahat Sönmez için mutfak işi bir hobi. Hayatının büyük bölümünü mutfakta çalışarak geçimini sağlayan Sönmez, şimdi kendi mutfağında çalışmanın mutluğunu yaşıyor: “Mutfağımı zorunlu bir iş olarak görmüyorum. Çünkü işimden büyük bir keyif alıyorum. Hamur açmak, emek vermek, müşteriyi mutlu etmek beni mutlu ediyor.”
Daha çok öğrenciler ve çalışanların tercih ettiği Elifce, evlere ve işyerlerine de servis yapıyor. Elifce’ye 0216 4188904 numaralı telefondan ulaşmak mümkün. 

ARŞİV