"Harikasın Cadde"

Pazar günü yapılacak seçim öncesi Kadıköy’de halkla buluşan İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Bağdat Caddesi’ndeki coşkulu kalabalığı görünce, “Harikasın Cadde” dedi. İmamoğlu’na eşlik eden Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı da “Oylarımızla Kılıçdaroğlu’nu Çankaya Köşkü’ne gönderelim” dedi.

11 Mayıs 2023 - 22:32

İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’nun Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ile yaptığı Bağdat Caddesi turu, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle mitinge dönüştü. Binlerce vatandaş, yaklaşık 2 kilometre boyunca İmamoğlu’nun içinde bulunduğu otobüsü takip etti.

İmamoğlu ve Odabaşı’na eşleri Dilek İmamoğlu ve Rojvan Odabaşı da eşlik etti.

“KILIÇDAROĞLU’NU ÇANKAYA’YA GÖNDERELİM”

Yoğun kalabalık nedeniyle trafik durunca önce Odabaşı, ardından da İmamoğlu coşkulu kalabalığa seslendi. Kısa bir konuşma yapan Odabaşı, “Merhaba Kadıköy, sesinizi Ankara duysun. 14 Mayıs’ta Kadıköy’den vereceğiniz oylarla 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çankaya Köşkü’ne gönderelim. Birleşe birleşe kazanacağız. Birazdan Cumhurbaşkanı yardımcımız gelecek.” dedi.

“HARİKASIN CADDE”

Odabaşı’ndan sonra eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte otobüsün üstüne çıkarak, “Harikasın Cadde” sözleri ile konuşmasına başlayan İmamoğlu, seneye Göztepe-Ataşehir metrosunu açacakları müjdesini verdi.

“BİR KİŞİNİN DÖNEMİ BİTECEK”

İmamoğlu özetle şunları söyledi:

“Bu seçimden sonra, göreceksiniz, Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Her şey çok güzel olacak. Biz diyoruz ki; bu seçimden sonra Millet İttifakı'nın devasa kadrosu gelecek, her şey çok güzel olacak. Diyoruz ki biz; milletin evlatlarıyla, bu milletin yetiştirdiği güzel insanlarla, liyakatli insanlarla bu memleketi 15 Mayıs'tan sonra yöneteceğiz, her şey çok güzel olacak. Onlar diyor ki; ‘Aman ha, bir kişi giderse, her şey çok kötü olacak. Hadi oradan, hadi oradan! Hadi işinize! Bu milletin aklı kendine yeter. Bir kişinin dönemi bitecek; milletin dönemi başlayacak. Bir kişi evine gidecek, milletin dönemi başlayacak. Biz, birleşe birleşe kazanacağız.”

“ Bir adım atmamız lazım, bir adım. 14 Mayıs'ta bir adım attığımızda, önümüzdeki tüm kapılar iyiliği açılacak, tüm kapılar güzelliğe açılacak. Bu kapı önemli. Bu bir adım önemli. 14 Mayıs'taki bir adımı, aman ha aman, ihmal etmeyeceğiz. ‘Acil bir işi vardı. Şu şehre gitti. Acil bir konusu vardı. Şu ülkeye gitti…’ Hemen çağırın. Başta Kadıköy, başta İstanbul, oy rekoru kıracak, oy rekoru”

“MEMLEKETİ PARTİ DEVLETİNDEN KURARACAĞIZ”

“Millet İttifakı'nın becerikli, liyakatli kadroları bu ülkeyi yönetecek. Bir kişinin dediğini yapan değil, doğruyu yapan kadrolar göreve gelecek. Bakın; bunlar bir parti devleti yaratmak istediler. Partiyi kutsallaştırdılar. Onun önündeki kişiyi kutsallaştırdılar. Bu memleketi parti devleti olmaktan hep birlikte kurtaracağız. Bu devletin kurumlarından partizanlığı hep birlikte söküp atacağız.”

“OYLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

“Ne yapacağız? Bir kere oy kullanacağız. Ne yapacağız? Sandıklarda görev alacağız. Geldiniz, okulda yeteri görevli var; o zaman orada oyları bekleyeceğiz. Burada yeteri insan varsa, başka bir yere gidip görev alın. Size yol gösterecek parti görevlileri vardır. Millet İttifakı’nın her partisiyle konuşabilirsiniz. Size yol gösterirler. Sahip çıkacağız. Oylarımızın bir tanesine bile sıkıntı getirmeyeceğiz. Oylarımıza nasıl sahip çıkılır, bunlara öyle bir öğrettik ki 2019’da. Son kez ve artık Türkiye'mizde öyle bir demokrasi anlayışı inşa edeceğiz k,i bir daha hiçbir zaman vatandaşımızın oylarına sahip çıkmasına ihtiyacı kalmayacak. Onun için hepinizi oylara sahip çıkmaya, sonuna kadar sandıkları korumaya davet ediyorum. Hazır mıyız?”

“BU MEMLEKETİN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ”

“14 Mayıs günü, okullarınızın önünü terk etmeyin. Hileyi hiçbir zaman biz yaptırtmayacağız. Elimize o canım Türk bayraklarımızı alacağız. Bilen horon oynasın, bilen halay çeksin. 14 Mayıs'ı demokrasi şölenine çevirmeye hazır mıyız? Güzel. Güzel. Harika. Motivasyon yüksek, aman bırakmayın. Bu memleketin en önemli seçimi. Bizi izleyenler, duyanlar; herkes görevini yapacak. Yarın ben Samsun'a gidiyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'yla erken bir 19 Mayıs kutlaması yapacağız. Sonra, oradan Ankara'ya geçiyoruz. Mansur Yavaş Başkanımın ev sahipliğinde erken bir Cumhuriyet Bayramı kutlaması yapacağız. Sonra İstanbul'un 4 semtini dolaşacağım; Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Pendik, oradan tekrar Büyükçekmece. Ve Allah'ın izniyle 14 Mayıs günü de hep birlikte demokrasi bayramı kutlayacağız. Her şey çok güzel olacak. Kazanıyoruz.”


ARŞİV