Haritage İstanbul 15 Mayıs'ta kapılarını açıyor

HERITAGE İstanbul, CoinTR ana sponsorluğunda 15-17 Mayıs tarihleri arasında yerli ve yabancı sektör paydaşlarına İstanbul’da ev sahipliği yapacak. Etkinlikte koruma, restorasyon, arkeoloji, müze ve kütüphanecilik gibi pek çok farklı konu tartışılacak

18 Nisan 2024 - 15:28

Adını binlerce yıllık tarihi ile dünyanın en eski ve köklü uygarlıklarına ev sahipliği yapmış İstanbul’dan alan kültür mirası fuar ve konferansı HERITAGE İstanbul, CoinTR ana sponsorluğunda 15-17 Mayıs tarihleri arasında yerli ve yabancı sektör paydaşlarına İstanbul’da ev sahipliği yapacak. TG Expo organizasyonu ile Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda sekizinci kez düzenlenecek HERITAGE İstanbul’da fuarla paralel olarak konferans serisi, Miras Sohbetleri, atölye çalışmaları da üç gün boyunca devam edecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve İBB Miras, İstanbul Valiliği YİKOB, Marmara Belediyeler Birliği, gibi önemli kamu kurumları tarafından desteklenen etkinlikte koruma, restorasyon, arkeoloji, müze ve kütüphanecilik gibi pek çok farklı konular tartışılacak.

 

UZMANLAR KATILACAK

“Geçmişe Gelecek Sağla” sloganı ile ilk kez 2015’te organize edilen HERITAGE İstanbul’da, konferans, miras sohbetleri bölümleri, atölye çalışmaları, B2B toplantılar ve çeşitli teknik geziler yapılırken kültürel miras endüstrisinin “duayen” isimleri, kültür mirası meraklıları ile buluşacak. HERITAGE İstanbul’un davetlisi olarak konferans serisinde bu yıl konuşmacılar arasında UNESCO Kültürel Miras İyi Niyet Elçisi, ICOMOS Ürdün Başkanı, Ürdün Prensesi Dana Firas, “Arkeolojik alanların ve simgesel yapıların uluslararası uygulamalara uygun olarak korunmasına ilişkin farkındalığın arttırılması”, Cenevre Üniversitesi Hukuk Profesörü, Avukat Prof. Dr. Marc-André Renold ve KTB Kaçakçılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Zeynep Boz "Kültür Varlıklarının İadesinde Kullanılan Yöntemler" panelinde katılımcılarla bir araya gelecek.

Bunun yanı sıra "Kozo'dan Japon Kağıdına Yaşam Döngüsü" Hiroyoshi Chinzei, Smithsonian Enstitüsü’nden Nicole Ferraiolo, Prof. Dr. Zeynep Ahunbay “Antakya ve Çevresindeki Vakıf Eserlerinin Deprem Sonrası Onarımları”, Prof. Dr. Necmi Karul "Taş Tepeler: Büyük Dönüşümün Coğrafyası" ve "İklim Krizi ve Müzeler” konuları konferans serisinde yer alacak.  Yerli ve yabancı birçok firma müzecilik, kütüphanecilik ve arkeoloji ile ilgili yenilikçi, sürdürülebilir teknolojik gelişmeler ve çözümler ile 8. Heritage İstanbul’da olacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ARŞİV