Hasanpaşa Gönüllüleri'nin özel etkinliği

Hasanpaşa Gönüllüleri , Kadıköy Evlendirme Salonu’nda düzenlediği “Denizin Çocukları Müzikali” ile Çanakkale Zaferi’nin 99. yıldönümünü kutladı. Programda şehitlerimiz de saygı ile anıldı.

16 Nisan 2014 - 09:48
Kadıköy Belediyesi Hasanpaşa Gönüllüleri, Su’eda Müzik Topluluğu” ve “Tuzla Sanat Sahnesi tiyatro grubunun, Kadıköy Evlendirme Salonu’nda düzenlediği Denizin Çocukları Müzikali” ile Çanakkale Zaferi’nin 99. yıldönümünü kutladı. Programda şehitlerimiz de saygı ile anıldı.
Kısa bir süre önce Hasanpaşa Gönüllüleri bünyesinde, genç bir deniz subayı olan Serkan Ekin tarafından kurulan “Su’eda Müzik Topluluğu Korosu”, deniz ve kahramanlık konularını işleyen Türk Sanat Müziği eserlerini Çanakkale Şehitlerimiz için yorumladılar.
Televizyon programlarının sunucusu Müge Oruçkaptan tarafından sunulan gecede, koristler ve koro şefi Serkan Ekin, denizci kıyafetleri içinde, gemi şeklindeki şeklinde tasarlanan sahnede etkileyici bir görüntü içindeydiler.
Koronun şarkılarına barkovizyonda yer alan savaş ve deniz görselleri eşlik ederken, Çanakkale Muharebesinde Türk Askerinin büyük mücadelesi ve cephede yaşananlar, “Tuzla Sanat Sahnesi” tiyatro grubunun sahneye koyduğu “Gemilerde Talim Var” ve Dönmeyi Düşünmediler” isimli tiyatro oyunlarıyla canlandırıldı.
Genel Koordinatörlüğü Orhan Çağlar ve Kültür Sanat Eğitim Müdürü Nihat Okay tarafından yapılan ve başarılı bir biçimde sahnelenen oyun izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
Koro Şefi Serkan Ekin, bu geceyi hazırlamalarında kendilerine destek verenlere, “Tuzla sanat sahnesi” oyuncularına, gecenin sunumunu yapan Müge Oruçkaptan’a, Hasanpaşa Gönüllüleri Başkanı Arzu Akman Çatallar’a ve Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi, Kültür Sanat Sorumlusu Nesibe MÜsevitoğlu’na, üzerinde denizcilik figürü olan birer teşekkür plaketi verdi. Gece, Hasanpaşa Gönüllüleri Başkanı Arzu Akman Çatallar’ın koro şefi Serkan Ekin’e gönüllüler adına bir çiçek vermesi ile sona erdi.

ARŞİV