Hastalara eve kadar hizmet

Kadıköy Belediyesi ve Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, felçli, engelli ve rehabilitasyon gerektiren hastalar için işbirliği yaptı.

14 Nisan 2016 - 15:58
Mustafa SÜRMELİ

Kadıköy Belediyesi ve Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, felçli, engelli ve rehabilitasyon gerektiren hastalar için işbirliği yaptı. Evinden çıkamayacak durumda olup fizik tedavi gerektiren hastaların tedavisi Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi sağlık ekipleri tarafından ulaşımı ise Kadıköy Belediyesi tarafından sağlanacak. Yapılan işbirliği ile hastalara evinde rehabilitasyon hizmetinin yanında hastaları evinden alarak hastanede tedavi etme yolu ile de hizmet verilecek.

ÖNCELİK ÇOCUKLARIN
Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Doç. Dr. Bekir Durmuş, Kadıköy Belediyesi ile yapılan çalışmanın ana amacının engelli çocuk hastaların tedavisinin sağlanması olduğunu, daha sonra çalışmayı genişleterek sürdüreceklerini, böylece tedavilerin aksamadan gerçekleştirileceğini ifade etti. Doç. Dr. Durmuş, 113 yataklı hastanede günde ortalama bin 500 hastanın muayene edildiğini, evinde ve evinden hastaneye getirilerek tedavi edilen yaklaşık bin 500 hastayla birlikte ortalama 2 bin 500-3 bin hastanın tedavisini gerçekleştirdiklerini belirtti.
Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Zeynep Süzme de hizmetin mart ayında verilmeye başlandığını, verilen hizmetle fizik tedaviye ihtiyaç duyan daha çok hastanın tedavi edilebilmesi ve şifaya kavuşturulmasının amaçlandığını belirtti.

RAPOR GEREKLİ
Bu sağlık hizmetinden yararlanmak isteyen yurttaşların Kadıköy Belediyesi Medikal Çağrı Merkezi 444 0197 ile iletişime geçmeleri gerekiyor. Fizik tedavi gerektirdiğine dair raporu olan ve evde sağlık ekipleri tarafından ziyaret edilen engelli, yatalak ve felçli hastaların tedavisi Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi tarafından yapılacak.
Hafta içi günlerde mesai saatleri içinde verilen hizmet kapsamında, Erenköy Fizik Tedavi Merkezi’nin Kadıköy Belediyesi’ne verdiği günlük hasta listesine göre hastaların engelli hasta minibüsü ile evinden alınıp, hastaneye götürülmesi, tedavileri tamamlandıktan sonra tekrar evlerine ulaşımı sağlanıyor.

BAŞKANI ZİYARET
Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yönetimi protokol çerçevesinde Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nu ziyaret etti.  Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Bekir Durmuş, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Özlem Ayaz'ın katıldığı ziyarette Kadıköy Belediyesi’ne ulaşım desteği sağladığı için plaket verildi.
Aykurt Nuhoğlu işbirliğinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Asıl bizim sizlere teşekkür etmemiz gerekir” dedi. 

ARŞİV