Hayaller bu odada kurulacak

Eko-okul projesi kapsamında yeşil bayrak kazanan Mustafa Aykın İlkokulu, “Hayal Odası”nın açılışını gerçekleştirdi.

18 Mayıs 2017 - 17:08

Feneryolu Mahallesi’nde bulunan Mustafa Aykın İlkokulu’nda Kadıköy Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, Şube Müdürü Esra Güvenç ve komşu okulların müdürlerinin katılımıyla “Hayal Odası”nın açılışı gerçekleşti. Açılıştan önce katılımcılar, “Eko Okul Projesi Öğrencileri”nin sergilemiş oldukları tamamı geri dönüşümle yapılmış kıyafetlerden oluşan defileyi izlediler ve okulun arka tarafında bulunan, organik tarım yapılan bahçeyi gezdiler.

GERİ DÖNÜŞÜM DEFİLESİ

Açılıştan önce Mustafa Aykın İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı defile katılımcıları büyüledi. “Geri dönüştürülebilir atıklar çöp değildir” sloganıyla hazırlanan defilede kullanılan kıyafetlerin tümü geri dönüştürülebilir malzemelerden oluşuyordu.

YEŞİL BAYRAK KAZANDILAR

Okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir program olan Eko-Okul Projesi Kapsamında yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlayan Mustafa Aykın İlkokulu,  uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etiket olan Yeşil Bayrak ödülünü kazandı. Bayrağı kazanmalarına sebep olan, okulun bahçesinde yapılan organik tarım faaliyetleri de açılıştan önce katılımcılar tarafından yerinde gözlemlendi. Etkinlik esnasında kompoz gübre makinesi ile evdeki meyve ve sebze atıkları gübreye çevrilip bahçeye uygulandı.

BU ODA HAYAL KURMAK İÇİN

Sınıf ortamından uzakta eğlenerek öğrenmeyi sağlamak amacıyla kurulan Hayal Odası’nın açılışı da gerçekleşti. Çocuklar ayakkabılarını çıkararak girecekleri Hayal Odası’nda minderlere uzanarak hayal kuracaklar. Ayrıca odada drama, şiir ve öykü yazma gibi atölyelerde düzenlenecek.


ARŞİV