Haydarpaşa Gar'dır direniş candır!

Haydarpaşa Dayanışması, Haydarpaşa Garı’nın tecrit edilmişliğine dikkat çekmek için sürdürdüğü Perşembe eylemlerinde bu hafta Yeryüzü Sofrası kurdu.

25 Temmuz 2013 - 12:00
 
Semra ÇELEBİ
 
Haydarpaşa Dayanışması, insandan, trenden ve vapurdan tecrit edilen Haydarpaşa Garı’na dikkat çekmek için Perşembe eylemlerine devam etti. Dayanışma bileşenleri, 18 Temmuz Perşembe akşamı gar merdivenlerinin önünde Yeryüzü Sofrası kurdu, Yoğurtçu Parkı’na yürüyüş düzenledi.
Gar merdivenlerinde oturma eylemi yapan Haydarpaşa Dayanışması üyeleri, Yeryüzü Sofrası hazırlanana kadar taleplerini dile getirdi. “Haydarpaşa asla yalnız kalmayacak” pankartı açılan eylemde Gezi direnişinin simge sloganlarından biri değiştirilerek “Yap bakalım, yap bakalım, Garı otel yap bakalım. Konforu bırak, koltuğu bırak, merdivene gel bakalım” şeklinde slogan atıldı.
BTS Şube Hukuk Sekreteri Av. Ersin Albuz, burada yaptığı açıklamada, “Haydarpaşa gar ve çevresinde bir milyon metre kareyi haramilere yedirmeyiz. Haydarpaşa garda Yeryüzü Sofrası’nı bunun için kuruyoruz. Yok öyle, tarihi mirasımızı, kültürel miraslarımızı haramilere yedirmek; biz trenlerimizi Haydarpaşa’ya istiyoruz” dedi.
Açıklamanın ardından birlikte kurulan Yeryüzü Sofrası’nda iftar açıldı, herkes getirdiği yiyecek ve içecekleri birbirleriyle paylaştı.
Yeryüzü Sofrası’ndan sonra kitle, “Haydarpaşa yağmasına davacıyız” pankartı açarak Yoğurtçu Parkı’na yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte “Gar otel olursa girmek parayla”, “Ulaşım haktır engellenemez”, “Haydarpaşa trensiz, vapursuz, insansız kalmayacak” dövizleri taşıdı, “Haydarpaşa gardır, gar kalacak”, “Haydarpaşa Gar’dan direniş candan”, “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atıldı.
 


ARŞİV