Haydarpaşa Köprüsü’nde son iki ay!

Geçtiğimiz yıl yıkılan Haydarpaşa Köprüsü’nü yenileme çalışmaları bitmek üzere. Köprünün mart ayının başında açılması planlanıyor

07 Ocak 2019 - 14:02

Marmaray projesi nedeniyle yenilenen köprülerden biri olan Haydarpaşa Köprüsü’nde çalışmalar tamamlanmak üzere. Tıbbiye Caddesi üzerindeki Haydarpaşa Köprüsü, Ulaştırma Bakanlığı’nın yenileme çalışmaları kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nün UTK2018/15-27 sayılı kararı ile 2018’in Nisan ayında araç ve yaya trafiğine kapatılmıştı.

MART AYINDA AÇILIYOR

Yetkililerden edindiğimiz bilgiye göre; 10 aydır çalışmaların devam ettiği Haydarpaşa Köprüsü en geç mart ayında ulaşıma açılacak. Yeni köprü Marmaray projesine uygun olarak inşa edildi. Demir ayaklar üzerine oturtulan köprü, eskisine göre daha geniş olacak.

ALTERNATİF YOLLAR

Kadıköylüler 50 gün daha alternatif yolları kullanmaya devam edecek. Araç trafiği Behiçbey Sokak’tan, Dr. Eyüp Aksoy Caddesi istikametinde tek yön olarak sağlanıyor. Araçların, Kadıköy sahile paralel olarak Rıhtım Caddesi’ne ulaşabilmeleri için ise Orgeneral Şahap Gürler Caddesi, bölünmüş yol olarak hizmet veriyor.


ARŞİV