Haydarpaşa'da direniş sürüyor

Haydarpaşa Tren İstasyonu ve çevresinin ranta kurban gitmemesi amacıyla 24 haftadır her Salı ve Pazar günü Gar önünde protesto düzenleyen Haydarpaşa Dayanışması Perşembe günleri de sesini yükseltecek.

18 Temmuz 2012 - 14:42
 
Hasan Berk AKKOÇ
 
Kentsel dönüşüm projesine karşı 24 haftadır sürdürdüğü eylemler dizisine Perşembe gününü de ekleyen Haydarpaşa Dayanışması’nın bu haftaki buluşmasına saz sanatçısı Levent Değirmenci konuk oldu. Feneryolu Tren İstasyonu'nda bebeğini trene bindirdikten sonra raylara düşerek hayatını kaybeden Ebru Gültekin Ilıcalısebebiyle hüzünlü bir havada geçen eylem, 12 Temmuz Perşembe günü 20.00’de başladı ve yaklaşık bir buçuk saat sürdü.
Bugüne dek Haydarpaşa Gar ve çevresine SİT alanı kararı çıkartan ve uygulanması istenen iki tane kentsel dönüşüm projesinin geri çekilmesinde rol oynayan Dayanışma, Mimarlar Odası ve Birleşik Taşımacılık Sendikası’nın ortaklaşa yürüttükleri bir girişim.
“Birçok yolcu Haydarpaşa’nın elden gideceğinden, buraya bir daha tren girmeyeceğinden haberdar değil” diyen eylemin yöneticilerinden Zafer Kutlu Bayhan, Haydarpaşa ve çevresinin ranta kurban gitmemesi, Tarlabaşı ve Sulukule’de olduğu gibi tarihi dokunun paramparça edilmemesi için mücadele ettiklerini söyledi.

ARŞİV