Haydarpaşa'da pilav günü

Haydarpaşa Lisesi mezunları geleneksel pilav gününde buluştu. Pilav gününde renkli etkinlikler vardı.

08 Haziran 2011 - 13:09

Her yıl geleneksel olarak yapılan Haydarpaşa Lisesi Pilav Günü, bu yıl Marmara Üniversitesi Haydarpaşa kampusu olarak kullanılan tarihi binada yapıldı. Saat kulelerinin altında, orta bahçede yapılan konuşmalar ve lise öğrencilerinin sergilediği gösterilerin ardından Haydarpaşa Lisesi mezunları, geleneksel pilavdan yemek için uzun kuyruklar oluşturdular.
5 Haziran Pazar günü düzenlenen törende Haydarpaşa Lisesi’nin yeni Müdürü Osman Nuri Ekiz, Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı Bakanı Ali Eser, Haydarpaşa Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Av. Selami Öztürk ve lisenin mezunlarından Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül birer konuşma yaptılar. Haydarpaşa Lisesi’nden mezun olmanın hayatına çok şey kattığını kaydeden Haydarpaşa Lisesi Mezunlar Derneği ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, şunları söyledi:
“Haydarpaşa Lisesi Mezunları Derneği’nin temel amacı, mezunları buluşturmak birbiriyle kaynaştırmak ve lise mezunlarının birbirinden faydalanabilmesini sağlamaktır. Nereye gitsem hangi kurumda bulunsam mutlaka başarılı bir Haydarpaşalı’ya rastlıyorum. Bu benim için bir onur ve sevinç kaynağı. Biz mezunlarıyla derneğiyle, vakfıyla büyük bir aileyiz. Birbirimizle daha çok dayanışmalı, birbirimizle daha çok bir raya gelmeliyiz. Pilav günleri bunun için bir fırsat oluyor.”
Konuşmaların ardından Mezunlar Derneği Yöneticileri hep birlikte Haydarpaşa Lisesi Marşı’nı okudular. Lise öğrencilerinin hazırladıkları müzik ve dans gösterilerinin ardından pilavlar yendi. Pilav tenceresinin başına geçen Başkan Öztürk, pilav servisi yaptı. Haydarpaşalılar birçok anıyı paylaştıkları okul koridorlarında gezip kendi sınıflarını ziyaret etmeyi de ihmal etmediler.


ARŞİV