"Haydarpaşa'daki çalışmalar 2024'te tamamlanacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Tarihi Haydarpaşa Garı’nda devam eden restorasyon çalışmaları, 2024’te tamamen hazır hale getirilecek” dedi

13 Temmuz 2023 - 13:26

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) Tarihi Haydarpaşa Garı’nda yürüttüğü restorasyon çalışmaları sürüyor. 2010 yılında çıkan yangında büyük hasar gören gar, 2024’te tamamen hazır hale getirilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, restorasyon ve kazı çalışmaları hakkında incelelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Haydarpaşa Gar Binası restorasyon çalışmalarının iki etap halinde sürdürüldüğünü ifade eden Bakan Uraloğlu, “En çok hasarın yaşandığı ve birinci etap olan tarihi garın çatı restorasyonu üç yıl içinde aslına uygun şekilde restore edilerek tamamlandı. İki kuleden oluşan çatı binası için 11 adet çelik çatı makası, orijinaline uygun olarak yeniden imal edilerek eski haline kavuşturuldu. Çıkan yangında zarar gören eski çelik makaslarla, tuğla duvarlar ve çatı ahşap malzemeleri de onarılarak koruma altına alındı.” diye konuştu.

Uraloğlu, yangında zarar gören iç mekân restorasyonu tamamen aslına uygun olarak inşa edildiğini vurgulayarak, “gar, 2024 yılında tamamen hazır hale getirilerek hizmete alınacak” dedi.


ARŞİV