Haydi Adem, Olimpiyat niyetine

Kadıköy’deki APB Middleweight Boxing Night turnuvasında Fenerbahçeli sporcu Adem Kılıçcı, Rus boksör Chebotarev’le yapacağı karşılaşmayı kazanırsa 2016 olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek

23 Ocak 2015 - 12:08
Kadıköy’deki APB Middleweight Boxing Night turnuvasında Fenerbahçeli sporcu Adem Kılıçcı, Rus boksör Chebotarev’le yapacağı karşılaşmayı kazanırsa 2016 olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek

 

Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy, Dünya Boks Federasyonu (AIBA) tarafından düzenlenen APB Middleweight Boxing Night turnuvasına ev sahipliği yapacak. 10 farklı siklette dünyanın farklı ülkeleriyle birlikte ülkemizde de ilk kez düzenlenecek turnuvada Milli Boksör Adem Kılıçcı da ringe çıkacak. Fenerbahçeli sporcu Adem Kılıçcı Rus boksör Chebotarev’le karşılaşacak. Kılıçcı, rakibini yendiği takdirde 2016 olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek. 
Dünyanın en iyi boksörlerinin olimpiyat vizesi almak için ringe çıkacağı Kadıköy Belediyesi Caferağa Spor Salonu’ndaki maçlar, APB Middleweight Boxing Night turnuvasının son ayağı niteliğini taşıyor. Boksseverler, Cuma akşamı 8 boksörün ringe çıkacağı muhteşem final maçları izleyecek.

2016 RİO OLİMPİYATLARI
APB Middleweight Boxing Night turnuvasında 3’te 3 yaparak büyük avantaj elde eden Adem Kılıçcı, turnuvanın son ayağında şampiyonluk için ringe çıkacak. Rus rakibi Chebotarev’le ikinci kez karşı karşıya geleceği maç, aynı zamanda bir rövanş niteliği de taşıyor. İlk maçında rakibini ezici bir üstünlükle yenen Kılıçcı, bu maçı da kazanırsa turnuvanın birincisi olacak ve Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek olan 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları’na doğrudan gitmeye hak kazanacak.
 
SPORCUMUZ İDDİALI
2004 Dünya Boks Şampiyonası’nda gümüş, 2007’deki organizasyonda da bronz madalya kazanan Adem Kılıçcı, APB Middleweight Boxing Night turnuvasının Kadıköy’deki son maçını kazanması halinde olimpiyatlara katılma hakkı kazanacak.
Müsabakalar için çok iyi çalıştığını belirten AdemKılıçcı, “Antrenörlerim ve ben tüm hazırlıklarımızı tamamladık.  Ben de üzerime düşeni gerçekleştirip, ringe çıkarak kazanmak istiyorum. Rakibimle ikinci kez karşılaşıyorum, ilk maçta olduğu gibi bu maçı da kazanarak 2016 Olimpiyatlarında Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum” dedi.

ÖZEL BİR TURNUVA
Profesyonel boksörlerin en iyi özelliklerini ortaya çıkarmak amacıyla AIBA (Dünya Boks Fedarasyonu) tarafından düzenlenen ve bireysel sıralamalar baz alınarak gerçekleştirilen APB, benzersiz bir turnuva olarak nitelendiriliyor.
31 Ocak 2015’e kadar sürecek olan sıralama maçları her ağırlık kategorisi için gerçek şampiyonları belirleyecek. Tarihte ilk kez boksseverler Pro-Boxing’te tam kapsamlı ve başarılı bir sıralama sistemine tanık olacaklar. Mart 2015’te APB programı, sıralanan boksörlerin arasında yapacağı müsabakaları kapsayan turnuvanın ilk aşamasıyla birlikte açılış yapacak.
Profesyonel boksörlerin 2016 Rio Olimpiyatları’nda dövüşmeye hak kazanması yalnızca Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından tamamen desteklenen AIBA Pro-Boxing turnuvası yoluyla mümkün olacak. Aynı zamanda Rio 2016, profesyonel boksörlerin yarışmasına izin veren ilk olimpiyat oyunları olma özelliğini de taşıyor.
Olimpiyatlara giden yolda gereken yeterlilik, 2014’te başlayan ve 2015’te gerçekleştirilecek olan APB Olimpiyat Elemeleri Etkinliği’ne kadar APB programında yapılacak maçlar ile belirlenecek.
 

ARŞİV