Haydi, üniversitelilerle dayanışmaya!

Marmara Üniversitesi öğrencileri haklarında açılan soruşturma ve davaları protesto etmek ve verilen para cezalarını birlikte ödeyebilmek için dayanışma konseri düzenliyor.

18 Aralık 2013 - 16:29
Marmara Üniversitesi öğrencileri haklarında açılan soruşturma ve davaları protesto etmek ve verilen para cezalarını birlikte ödeyebilmek için dayanışma konseri düzenliyor.
 
Marmara Üniversitesi öğrencileri 22 Aralık Pazar akşamı Kadıköy Sahne’de bir dayanışma konseri yapacak. Konsere sanatçılar Cenk Taner ve Kesmeşeker grubu, Anadolu Müzik Topluluğu, Ozbi ve Erdal Güney de şarkılarıyla destek verecek.
Konserle ilgili facebook’ta bir de grup açan üniversiteliler, yaşadıklarını şu sözlerle ifade ediyor: “Bundan 3 sene önce Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsünde Felsefe ve Bilim Kulübü nükleer karşıtı günler kapsamında Bandista konseri gerçekleştirdi. Bu konser sırasında eli sopalı faşist çeteler konserdeki arkadaşlarımıza saldırdı. Saldırıya uğrayan taraf olmamıza karşın okul yönetimi bizleri soruşturma yağmuruna tuttu. 13 arkadaşımız kınamadan 1 döneme kadar uzaklaştırmayla cezalandırıldı. Bu adaletsizliğin karşısında mahkeme süreci başlatıldı. Fakat Ethem'in, Ali'nin ve daha birçok halk çocuğunun davasında olduğu gibi arkadaşlarımızın davasında da adalet yerini bulamadı. Dava, aleyhimize sonuçlandı. Dahası bin liradan 10 kişiye toplam 10 bin TL para cezası kesildi. 
Bizler de Marmara Üniversitesi öğrencileri olarak hem arkadaşlarımıza kesilen bu para cezasını birlikte ödemek hem de üniversitemizde ve ülkemizde buna benzer biçimde faşist saldırılara uğrayan arkadaşlarımızın yalnız olmadığını duyurmak için bir dayanışma konseri yapmaya karar verdik. Gezi’den üniversitelere dayanışmayı büyütüyoruz!”


ARŞİV