Haydi, tutuklu öğrencilerle dayanışmaya!

Sayıları 600’e yaklaşan tutuklu öğrencilerle dayanışmak için Kadıköy’de bir dizi etkinlik yapılacak.

16 Mart 2012 - 10:53

Türkiye’de bulunan 384 cezaevinde 124 bini aşkın insan tutuklu yargılanıyor. Tutuklanan insanlar arasında avukatlar, gazeteciler, akademisyenler, milletvekilleri kadar dikkat çeken bir başka grupsa öğrenciler!

Tutuklu öğrencilerle ilgili net bir rakam bulunmasa da; ÇHD (Çağdaş Hukukçular Derneği)’nin ve CHP milletvekili Hüseyin Aygün’ün raporuna göre aralık ayında tutuklu öğrenci sayısı 500 civarındaydı. Ancak hâlâ devam etmekte olan tutuklamalarla bu sayı şu günlerde 600′e yaklaştı. Tutuklanan birçok öğrencinin devamsızlıktan kalması ve Yüksek Öğretim Kurulu’nun disiplin yönetmeliğine göre kayıtlarının silindiği gerçeğini göz önüne alırsak bu sayının görünenden fazla olduğunu söyleyebiliriz.
Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi, cezaevlerindeki tutuklu öğrencilerle dayanışmak için 22 Mart Perşembe akşamı saat 19.00’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde bir etkinlik düzenliyor. Etkinlikte Seyyar Sahne “Tehlikeli Oyunlar” adlı oyununu tutuklu öğrenciler için oynayacak. Tiyatro oyunu öncesinde ise Bandista grubu bir konser verecek. 
Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-Sen)  ise bu gidişata ses yükseltmek için “Öğrenciler Kampüse, Üniversiteler Hapsedilemez!” şiarıyla tutuklu öğrencilerle dayanışma konseri düzenliyor. 30 Mart Cuma akşamı Kadıköy Caferağa Spor Salonu’nda gerçekleşecek konserde Kardeş Türküler, Bandista, Bajar, Entu ve İsmail Hakkı Demircioğlu, şarkılarını dört duvar arasındaki öğrenciler için söyleyecek. 19.00’da başlayacak etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgiye  0554 337 91 04 / 0212 292 31 48 numaralı telefonlardan ulaşabilirsiniz.

ARŞİV