Hayvan Hakları için tüm partiler birleşti

Meclisteki tüm partiler, hayvanlara yönelik şiddetin Kabahatler Kanunu'ndan çıkarılıp TCK kapsamına alınması konusunda yasa değişikliğinin hızlanacağı konusunda fikir birliğine vardılar.

22 Şubat 2012 - 15:22

Meclisteki tüm partiler, hayvanlara yönelik şiddetin Kabahatler Kanunu'ndan çıkarılıp TCK kapsamına alınması konusunda yasa değişikliğinin hızlanacağı konusunda fikir birliğine vardılar.

Bir yıldır sanatçı Yonca Evcimik ve HAYTAP öncülüğünde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın önderliğinde devam eden “Var Olmak Haktır” projesine meclisten de tam destek geldi. AKP, CHP, MHP, BDP milletvekilleri ve Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu ile biraraya gelen, ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktarı ziyaret eden Yonca Evcimik, HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat ve Banu Noyan; hayvanlara yönelik şiddetin Kabahatler Kanunu'ndan çıkarılıp TCK kapsamına alınması konusunda yasa değişikliğinin hızlanacağı konusunda söz aldılar. Aynı zamanda Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte tüm Türkiye genelinde çalışmalara hız verileceği bildirildi. 
Heyet, AKP İstanbul Milletvekilleri Belma Satır ile Ayşenur Bahçekapılı , CHP İstanbul Milletvekilleri Umut Oran ile Melda Onur, MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri ve BDP Şrnak Milletvekili Hasip Kaplan ile de biraraya geldi.
 
VAR OLMAK HAKTIR
Yonca Evcimik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın önderliğinde, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile HAYTAP’ın tam desteği ile “Var Olmak Haktır, Türlerarası Dayanışma” projesi kapsamında İstanbul’da 25 ilçeyi dolaşarak Belediye Başkanları ile bire bir görüştü, hayvan barınaklarını ziyaret etti. İlköğretim çağındaki çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için etkinlikler düzenledi. Yaklaşık 12  bin çocuğa ulaşılarak farkındalık çalışması yapıldı.

ARŞİV