Kadıköy’deki sahipsiz sokak hayvanları, kendilerine göz kulak olacak koruma görevlileri arıyor!
Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Yerel Hayvan Koruma Görevlisi olmak isteyenler için periyodik olarak eğitim seminerleri düzenliyor. 2 gün süren ücretsiz eğitim süresince, ilgili yasalar anlatılıyor, hasta hayvanlara ilkyardım, kedi, köpek, akvaryum balıkları, ve kuşlarda sağlık, bakım ve beslenme gibi konularda detaylı bilgiler paylaşılıyor. Seminere katılmak isteyenlerin dilekçe ve nüfus cüzdanı suretleriyle Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne şahsen müracaat etmeleri gerekiyor. Eğitim sonucu alınan sertifika ile Orman Su İşleri Bakanlığı’na başvuru ile yerel hayvan koruma görevlisi olmak mümkün.
Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdür Yardımcısı Aytaç Kaval, ‘’Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Kartı almış ve ilçemiz sınırlarında ikamet eden Gönüllülerimizden Veteriner İşleri Müdürlüğümüz ile ortak çalışma yürütmek isteyenlerin bize başvurmalarını bekliyoruz. [email protected] adresine ad, soyad ve iletişim bilgileri ile açık adreslerini iletmeleri durumunda, bölgeleri ile ilgili olarak sahipsiz hayvanların rehabilitasyonu, sahiplendirilmeleri ve kontrolü konusunda ortak çalışmalar yürütülecek. Bu sürece katılmak isteyenlerin yapılacak çalışmalarda katılım paylarının ne olabileceği konusunda not düşmeleri (ulaşılabilirlik, çalışmalar için günlük ya da haftalık ayrılabilecek zaman, bölgesindeki hayvan nüfusuna hakimiyet, bölgedeki diğer gönüllüler ile iletişim vb. ) yararlı olacaktır’’ dedi.
Eğitimli hayvanseverlerin görevleri
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanun’una göre, Yerel Hayvan Koruma Görevlileri’nin Yetki ve Sorumlulukları şöyle sıralanıyor;
- Bölge ve mahallerindeki sahipsiz hayvanların özellikle kedi ve köpeklerin bakım ve aşılarının yapılması, aşılı hayvanların işaretlenmesinin sağlanması, bölgedeki hayvanların kısırlaştırılması ve aşılandıktan sonra geri bırakılmak veya sahiplendirilmek üzere belediye tarafından kurulan geçici bakımevlerine gönderilmesi gibi yapılan tüm faaliyetler kapsamında yerel yönetimlerle eşgüdüm sağlamak.
- Bölgelerindeki lokanta, işyeri ve fabrika gibi kuruluşlardaki besin maddelerinden sahipsiz hayvanların faydalanmasıyla ilgili belediye ile işbirliği içinde gerçekleştirmek.
- Görevleri kapsamında tespit ettikleri olumsuzlukları il müdürlüğüne bildirmek.
- 1 yıl boyunca yaptıkları çalışmaları Aralık ayı içerisinde bir rapor halinde il müdürlüğüne vermek.
- Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanları koruma amacına yönelik olarak geçici bakımevi yararına sosyal etkinlikler düzenlenmesine yardım etmek.
- Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunması ile ilgili konularda halkı aydınlatmak amacıyla dergi, broşür ve benzeri yayınların çıkarılmasında yerel yönetimlere yardımcı olmak.
Müracaat ve Detaylı Bilgi için: Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü 0216 542 50 86- 0216 542 50 00 (Dahili: 1141,1190,1252,1639)