Hayvanseverlerin Kısırkaya tepkisi

Kuzey Ormanları Savunması ve Yeryüzüne Özgürlük Derneği, Kısırkaya Hayvan Barınağı’nın kapatılması için eylem yaptı

06 Mart 2015 - 10:49
Erhan DEMİRTAŞ

Kadıköy Kent Dayanışması, Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri, Dört Ayaklı Şehir, Sarıyer Kent Dayanışması, İstanbul Kent Savunması, Kısırkayalılar Derneği, Kuzey Ormanları Savunması ve Yeryüzüne Özgürlük Derneği, Kısırkaya Hayvan Barınağı’nın kapatılması için eylem yaptı. Barınakların hayvanlar için tecrit ve ölüm olduğunu anlatan dövizler taşıyan dayanışma üyeleri, 28 Şubat Cumartesi günü Kısırkaya ve Pendik’te bulunan barınakların kapatılması için Kadıköy’den, İBB binasının bulunduğu Saraçhane’ye geçtiler.
Kadıköy İskelesi’nde buluşan hayvanseverler ve mahalle dayanışmaları, “Mahallemizin canlarını, tecrite, karanlığa hapsettirmeyeceğiz” yazılı dövizler taşıdı.
Kısırkaya kampına karşı 100’e yakın hak örgütü mücadele yürütüyor. Binlerce hayvanın bir yere toplanmasını eleştiren aktivistler, barınakla bir hayvan tecrit merkezi inşa edildiğini iddia ediyor. Öte yandan Hayvan Haklarını Koruma ve Geliştirme Derneği’nin İBB’ye açtığı dava  19 Mart’ta İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nde görülecek.

ARŞİV