''HAZİRAN ÇAĞIRIYOR''

Gezi direnişinin ardından örgütlenen Birleşik Haziran Hareketi’nin Kadıköy Meclisi, yüzlerce kişinin katıldığı toplantıda sorunları konuştu, çözüm yolları aradı.

19 Aralık 2014 - 10:28
Gezi direnişinin ardından örgütlenen Birleşik Haziran Hareketi’nin Kadıköy Meclisi, yüzlerce kişinin katıldığı toplantıda sorunları konuştu, çözüm yolları aradı
 
Birleşik Haziran Hareketi (BHH) Kadıköy Meclisi, 16 Aralık Salı akşamı, Kadıköy Evlendirme Dairesi Zübeyde Hanım Kokteyl Salonu’nda dördüncü toplantısını gerçekleştirdi. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun da katıldığı toplantı, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla bugüne kadarki en geniş katılımlı toplantı oldu.
Kadıköy Meclisi adına konuşan Cüneyt Göktürk, Birleşik Haziran Hareketi hakkında yaptığı bilgilendirmenin ardından 21 Aralık’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde yapılacak İstanbul Meclisi kuruluş toplantısına çağrı yaptı.
Gezi direnişinde yaşamını yitirenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra, seçilen divan adına Doğan Ülgenciler, sözü katılımcılara bıraktı. Öğrenci, öğretmen, avukat ve beyaz yakalı işçilerin konuşmalar yaptığı toplantıda yaşanan sorunlar konuşuldu, çözüm yolları arandı.
 
“MARMARA’YI BIRAKMAYACAĞIZ”
Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü’nün ranta kurban edilmesine karşı okullarında mücadele eden öğrenciler adına Sefer Karademir bir konuşma yaptı. Karademir “AKP’nin hayali, Kadıköy sahilinde kampüsümüzü de içine alan bin 300 dönümlük bir alanı ranta açmak, birilerine  peşkeş çekmek. Aynı zamanda Türkiye’deki aydınlanma mücadelesi tarihinde önemli bir yeri olan bu binayı gericilikle boğup, söz konusu tarihi ezmek” şeklinde konuştu. Karademir, “bizler Marmara Üniversitesi öğrencileri olarak talan projesine karşı mücadele ediyoruz” dedi.
Salonda, hükümetin “dedelerimizin mezar taşlarını okuyamıyoruz” iddiasıyla açtığı Osmanlıca tartışmasına da yoğun tepki vardı. Ortaöğrenimde zorunlu Osmanlıca dersine karşı yapılan konuşmalarda, bu gerici dayatmayla mücadele etmek gerektiği vurgulandı.
Yapılan konuşmaların ardından kısa bir ara verildi. İkinci oturumsa 27-28 Aralık tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan BHH Türkiye Meclisi toplantısına Kadıköy’den gidecek temsilcilerin taleplerinin toplanmasının ardından son buldu.
 

ARŞİV