Hem çocuklara hem büyüklere!

Psikolojik Danışman Yasemin Beydağlı tarafından Kadıköy Fenerbahçe’de açılan Hedera Danışmanlık Merkezi, aile ve çocuk eğitimine yeni bir yön kazandırmayı hedefliyor

20 Ağustos 2015 - 15:59
Psikolojik Danışman Yasemin Beydağlı tarafından Kadıköy Fenerbahçe’de açılan Hedera Danışmanlık Merkezi, aile ve çocuk eğitimine yeni bir yön kazandırmayı hedefliyor

Miray BACAK
Yakın bir tarihte Fenerbahçe’de açılan Hedera Danışmanlık Merkezi, Çocuk Atölyesi ve Kitapevi’nin kurucusu, aynı zamanda Psikolojik Danışman Yasemin Beydağlı, çocukların eğlenceli vakit geçirmesinin yanı sıra onlar için yararlı olan bir yer yaratmak için burayı açtığını ifade ediyor. Yasemin Beydağlı, Hedera Danışmanlık Merkezi’nin diğer danışmanlık merkezlerinden farklı olarak çocuklara uygun kitapevi ve hobi alanlarının olduğuna dikkat çekiyor.
Merkezde bir çok etkinliğin yapıldığını; bunlar içinde “mandala” boyama etkinliğinin son dönemde popüler olmaya başladığını ifade eden Beydağlı, dikkat eksikliği yaşayan çocuklarda bu etkinliğin çok faydalı olduğunu aktardı. Mandalada boyamanın bir sıraya göre yapıldığını belirten Beydağlı, böylece dikkat eksikliği yaşayan çocukların zamanla bu sorunun azaldığını kaydetti.
Hedera Danışma Merkezi, Çocuk Atölyesi ve Kitapevi’nde ayrıca yetişkin ve çocuklara yoga eğitimi de veriliyor. Yoga çalışmalarına yetişkinler ve çocuklar ayrı ayrı katılabilecekleri gibi birlikte de katılabiliyor.
Danışma Merkezi’nde sadece çocuklar için değil aileler, sınıf öğretmenleri ve rehber öğretmenlere yönelik projelerin de olduğunu vurgulayan Yasemin Beydağlı, okulların açılmasıyla birlikte ailelere, sınıf ve rehberlik öğretmenlerine çocuk psikolojisi ve gelişimi hakkında eğitim ve seminer vereceklerini de söylüyor. 


ARŞİV