Herkes için engelsiz şehir

Kadıköy'e gelen İspanya merkezli Herkes İçin Engelsiz Şehir Vakfı, Kadıköy Belediyesi'nin erişilebilirlik düzenlemelerini övgüyle karşıladı.

13 Nisan 2011 - 11:32


İspanya merkezli Design For All Foundation/Herkes İçin Engelsiz Şehir Vakfı, Kadıköy Belediyesi'ni ziyaret etti. Kent yaşamında kentlilerin karşısına çıkan fiziksel engeller, mimari sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde odaklanan Design For All Foundation, tüm mimari düzenlemelerin herkesin kullanabileceği şekilde olmasını denetleyen bir ağa sahip. Vakıf bu kapsamda, çeşitli ülkelerde engelli ve yaşlıların da her türlü imkandan faydalanabileceği “Herkes İçin Şehir Bayraklı” şehirleri belirliyor.
İspanyol konuklar, Fen İşleri ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlükleri, Düşler Akademesi’nin katkılarıyla Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde (EDDM) ağırlandı. Ziyarette, vakıf üyelerine EDDM tanıtıldı, Fen İşleri Müdürlüğü’nün Kadıköy'de erişilebilirlik kapsamında bugüne kadar yapmış olduğu uygulamalar aktarıldı. Ardından Vakıf kurucusu Francesc Aragall, Barselona modeli üzerinden kendi geliştirmiş oldukları program ve network’ün tanıtımını yaptı. Kadıköy Belediyesi'nin erişilebilirlik düzenlemelerini övgüyle karşılayan Aragall ile belediye yetkilileri arasında Kadıköy’ün “Herkes İçin Şehir Bayraklı” unvanını alması yönünde ön görüşmeler gerçekleştirildi.


 


ARŞİV