Herkese internet herkese iletişim

“Kütüphan-e Türkiye Projesi” ile Mehmet amca da internetten doktor randevusu alabilecek, sosyal medyayı kullanabilecek,

09 Ocak 2015 - 08:56
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy Aziz Berker İlçe Halk Kütüphanesi’nde pilot uygulaması yapılacak olan “Kütüphan-e Türkiye Projesi” ile internet ve bilgisayar dünyasının kapıları herkese açılacak.
26 ilde 78 kütüphanede pilot olarak uygulanacak pilot proje kapsamında İstanbul’da da 3 halk kütüphanesi yer alıyor. Kadıköy Aziz Berker İlçe Halk Kütüphanesi, projenin Anadolu Yakası’nda uygulanacağı tek merkez.
Yaz döneminde ilk uygulamaları gerçekleştirilen proje, Aziz Berker İlçe Halk Kütüphanesi’nde 19 Ocak 2015’te başlatılacak. Proje ile ev hanımları, yaşlılar, emekliler gibi Kadıköy’de yaşayan ve bilgi teknolojilerine erişememe durumu olan hedef grupların verilecek bilgi teknolojileri eğitimlerinden faydalanması amaçlanıyor. Katılımcılar kütüphane bünyesindeki sınıflarda verilecek bilgi teknolojileri eğitimlerinden ücretsiz faydalanabilecek.
Proje, bilgi teknolojileri eğitimlerine katılanlara internet ve iletişim imkanları ile e-devlet uygulamalarından faydalanabilme imkanı sağlayacak.
Söz konusu projeyle halk kütüphanelerinin, modern bilgi teknolojilerinin kullanıldığı çekim merkezleri haline dönüştürülmesi de hedefleniyor.
Proje, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi işbirliğiyle yürütülüyor.
-Aziz Berker İlçe Halk Kütüphanesi: 0216 337 95 25 (Santral)
Rasim Paşa Mah. Nüzhet Efendi Sok. No:53 Kadıköy

ARŞİV