Hiç hayat kurtardınız mı?

Kan bağışı yapmakla bir insanı yaşama bağlıyorsunuz. Kızılay Kadıköy Şubesi bağışların artması amacıyla çalışmalarına hız verdi.

05 Nisan 2013 - 08:24
Kan bağışı yapmakla bir insanı yaşama bağlıyorsunuz. Kızılay Kadıköy Şubesi bağışların artması amacıyla çalışmalarına hız verdi.
 
Mustafa SÜRMELİ
 
Türk Kızılayı kan bağışı kampanyalarına devam ediyor. Yaşamın sürdürülebilmesi için hayati öneme sahip olan kan, olası kazalarda ve her tür cerrahi operasyonlarda ilk arananlar arasında. Diğer taraftan kan bağışının toplumda ihtiyaç duyulan seviyeye ulaşamaması Kızılayı, kan bağışını arttırmaya yönelik yeni arayışlara itiyor. Toplumun bu konudaki duyarlılığını geliştirmek için yeni yeni yöntemlere başvuruluyor. Bunların başında da, kurumsal kimlik taşıyan kurum ve kuruluşlar ile işbirliğine gidilip, kan bağışı kampanyaları düzenleniyor. Bu kampanyaların en önemlilerinden biri de Kadıköy Belediyesi ile Türk Kızılay’ı Kadıköy Şubesi arasında gerçekleştiriliyor. Kızılay Kadıköy Şubesi, kan bağışı kampanyası çerçevesinde geçtiğimiz günlerde Kadıköy Belediyesi çalışanlarına da kan bağışı ile ilgili broşür ve anket dağıtıp, alt yapı çalışmalarını tamamladı.. Birbirimize ihtiyacımız var!”, “En son ne zaman kan verdiniz? Ne zaman hayat kurtardınız? ‘Haydi’ insanımız için kan vermeye…” soru ve çağrılarının bulunduğu broşürde, Türk Kızılay’ı ile Kadıköy Belediyesi logoları da bulunuyor.Katılmak isteyenlerin ad ve soyadları ile birlikte bu kampanyaya katılıp katılmayacağına dair bilgilerine başvurulan ankette, kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğu da vurgulanıp, insanlar bilinçlendirilerek sürekli kan bağışçısı olmaya davet ediliyor.

ARŞİV