Hükümet Konağı yapılacak mı?

Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla kentte birçok okul, yeni eğitim ve öğretim yılına eksikleri giderilmiş olarak başladı. Diğer taraftan ‘Hükümet Konağı mı lise mi?’ sorusu da cevap buldu.

18 Eylül 2013 - 16:19
 
İstanbul’da yeni eğitim ve öğretim yılında yaklaşık 2.636.529 öğrenci ve 100.000’e yakın öğretmen ders başı yaptı. Uzun tatil sürecinde eğitim binaları da yeni eğitim ve öğretim yılına hızlı bir şekilde hazırlandı.
Kadıköy Belediyesi de bu yıl Kadıköy’deki okulların yeni eğitim ve öğretim yılına eksikleri giderilmiş olarak başlaması için yaptığı çalışmaları tamamlayıp, okulları hazır hale getirdi. Kadıköy’de boya, bakım, onarım, çevre düzenlemeleri ve asfaltlama çalışmaları yapılan okullar da şunlar:
Göztepe Semiha Şakir Çocuk Yuvası, Mustafa Saffet Anadolu Lisesi, Kadıköy Suadiye Hacı Mustafa Tarman Anadolu Lisesi, Suadiye Mustafa Mihriban Boysan İlköğretim Okulu, Erenköy Zihnipaşa Halk Eğitimi müştemilat binası, Melih İsfendiyar İlköğretim Okulu, Göztepe Dosteller İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, İstanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Neriman İrfan Akça Mesleki Eğitim Merkezi, İhsan Sungu İlköğretim Okulu, İntaş İmam Hatip Lisesi, Şöhret Kurşunoğlu İlköğretim Okulu, İlhami Ertem Ortaokulu, İkbaliye İlköğretim Okulu, Kadıköy 29 Ekim İlkokulu, Kadıköy 60. Yıl Anadolu Ortaokulu, Mustafa Aykın İlkokulu, Kadıköy 50. Yıl Tahran Anadolu Lisesi, Göztepe Halil Türkkan İlköğretim Okulu, Kemal Atatürk Anadolu Lisesi, Kadıköy Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Kadıköy Hüseyin Ayaz Ortaokulu, Kadıköy 30 zAğustos İlkokulu, Kadıköy Fenerbahçe Anadolu Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, Mehmet Karamancı İlköğretim Okulu, Zihni Paşa İlköğretim Okulu, Dr. Sait Darga İlköğretim Okulu, Yeşilbahar İlköğretim Okulu, Münevver Şefik Felgar İlköğretim Okulu, Feridun Tümer 50. Yıl İlköğretim Okulu, 60. Yıl İlkokulu, Zühtüpaşa İlköğretim Okulu.
 
RESMİ KURUMLAR FARKLI YERLERDE
 
İstanbul’da yeni eğitim ve öğretim yılında yaklaşık 2.636.529 öğrenci ve 100.000’e yakın öğretmen ders başı yaparken, İl Özel İdaresi metropole yeni eğitim ve öğretim yılında 24 yeni okul kazandırdı. 18 ilköğretim okulu, 3 lise, 3 anaokulunda ilk defa eğitim ve öğretim verilmeye başlandı. 37 okulun eksikleri giderilirken, okullara 12 milyon 623 bin liralık donatım malzemesi dağıtıldı.
Diğer taraftan 679. sayımızda gündeme getirdiğimiz haber ile ilgili “Hükümet Konağı mı lise mi?” sorusu da cevap buldu. Kadıköy’de hükümet konağı yapılması için düşünülen alana Kadıköy Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi yapıldı.
Tüm resmi kurumların bünyesinde bulunduğu bir hükümet konağına kavuşamayan Kadıköy’de vatandaşlar eskiden olduğu gibi kaymakamlıkla ve eğitim ile ilgili işlemleri için Bahariye’ye, vergi işlemleri için Halitağa Caddesi üzerindeki vergi dairesine, nüfus işlemleri için Osmanağa Mahallesi’nde hizmet veren Nüfus Müdürlüğü’ne, tapu işlemleri için ise Kadıköy sınırlarını da aşıp, komşu ilçe Ataşehir’e gitmeye devam ediyorlar. Kadıköylülerin tüm işlerini aynı binada tamamlayabileceği hükümet konağı beklentisi de sürüyor.

ARŞİV