Hülya Koçyiğit'ten 40 yıl öncesine saygı

Usta yönetmen Lütfi Ömer Akad’ın ülkedeki iç göçü anlattığı üçlemesi “Gelin, Düğün, Diyet” filmlerinin 40. Yılı şerefine yapılan kutlamada, başrol oyuncusu Hülya Koçyiğit de vardı.

20 Şubat 2014 - 10:56


Fotoğraflar: Tutku DİRİ
 
Ülke sinemasının en önemli yapıtlarından Gelin, Düğün ve Diyet’in 40. Yılı Kutlama Paneli, Türk Sineması Araştırmacısı M.Ünsal Elbeyli’nin proje ve moderatörlüğünde 12 Şubat Çarşamba günü Doğuş Üniversitesi - Gözaçan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.
1970’lerdeki iç göçü anlatan her üç filmde de başrol oynayan Hülya Koçyiğit başta olmak üzere, Erman Film yetkilisi Fuat Erman, Şeref Gür, Altan Günbay, Kahraman Kıral ve Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesinden Prof. Dr. Savaş Arslan da etkinliğe katılanlar arasındaydı.
M.Ünsal Elbeyli’nin müzikli ve esprili sunumuyla renklenen panelde, yıllardır birbirini görmeyen sanatçılar biraraya geldi. Sevgi ve dostluk ortamında gerçekleşen panelde, ebediyete intikal eden sanatçıların anılması sırasında oldukça duygusal anlar yaşandı. Üçleme filmlerinin gerçekleştirildiği günler yâd edildi, çekim anıları izleyicilerle paylaşıldı.
40 yıl önce Lütfi Ö. Akad’ın üç filminde çalışma şansı yakalayan Hülya Koçyiğit de duygulu anlar yaşadı. Katılanların Koçyiğit’e ilgisi de yoğun oldu.
Doğuş Üniversitesi’nde, Türk Sinema tarihinde bir ilk olarak dört hafta sürecek etkinliklerin bu ilk gününde, panelin ardından Film Fotoğrafları Sergisi ile devam etti. Türk Sineması’na ve sinema emekçilerine saygı niteliği taşıyan “İç Göç Üçlemesi- Gelin, Düğün, Diyet’in 40. Yılı Kutlaması Etkinliği”ne, Doğuş Üniversitesi öğretim kadrosu ve öğrencilerinin yanı sıra Sinema bölümü bulunan diğer üniversiteler, sinema ve basın dünyasından da katılım oldu.
Kutlama etkinlikleri, gelecek haftadan itibaren birbirini izleyen her Çarşamba günü Gelin, Düğün ve Diyet filmlerinin gösterimleri ile devam edecek.

ARŞİV