Hollanda'dan Kadıköy'e uzanan notalar

Hollanda Den Haag Kraliyet Konservatuvarı’nın sınavlarını kazanarak Hollanda’ya yerleşen Kadıköylü genç müzisyen Aktaş Erdoğan....

17 Mayıs 2012 - 11:19
Hollanda Den Haag Kraliyet Konservatuvarı’nın sınavlarını kazanarak Hollanda’ya yerleşen Kadıköylü genç müzisyen Aktaş Erdoğan, Kadıköy Yankı Sanatevi’nde bir konser verecek.

Aktas Fatih Erdoğan, 5 Şubat 1987’de gazeteci bir ailenin oğlu olarak, Hollanda’nın Rotterdam şehrinde dünyaya geldi. Daha sonra ailesiyle birlikte İstanbul Kadıköy’e yerleşti. İlk klasik gitar derslerini Müjdat Gezen Sanat Merkezinde 16 yaşında almaya başladı. Kocaeli Güzel Sanatlar Fakültesi ve Devlet Konservatuvarın’da müzik eğitimi gördü. 
Uzun bir süre Ozan Akyatan’dan gitar dersi aldıktan sonra Den Haag Kraliyet Konservatuvarı lisans giriş sınavlarını kazandı. Bunun üzerine Hollanda’ya taşındı. 
Den Haag Kraliyet Konservatuvarı’ndaki eğitiminin 2. yılında, Utrecht Konservatuvarı’nın Jazz Bölümü giriş sınavlarını kazandı. Eğitimine iki okulda devam eden Erdoğan; Aniello Desiderio, Zoran Dukic, Goran Krivokapic, Fabio Zanon, Roberto Aussel, Wolfgang Lendle, Wim Bronenberg, Eef Albers, Marcel Karreman, Katona ikizleri gibi gitaristlerle klasik/jazz gitar çalışma fırsatı oldu.
Hala, Enno Voorhorst’un danışmanlığında gitar eğitimine devam eden Aktaş Erdoğan, 24 Mayıs Perşembe günü Yankı Sanatevi’nde bir konser verecek. Saat 20.00’de başlayacak olan konserde genç gitarist Erdoğan, Leo Brouwer, Dietrich Buxtehud, Antonio Jose’nin gitar sonatlarını çalacak. Konser biletlerini Yankı Sanat Evi’nden temin edebilirsiniz.
0216 450 27 70

ARŞİV