İç Güvenlik Toplantıları sürüyor

İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetimin Geliştirilmesi Projesi, Kadıköy 4.İlçe Önleme ve Güvenlik Komisyonu toplantısı, 20 Aralık Cuma günü yapıldı.

02 Ocak 2014 - 09:45
Toplantıda, projedeki son durum değerlendirildi ve Operasyonel Sekreterya’nın yürüttüğü çalışmalar ve geliştirilen taslak eylem planları hakkında bilgi verildi.
Komisyon toplantısı, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal’ın açılışı yapmasıyla başladı. Komisyonun öneminden bahseden Kaymakam Kurubal’ın konuşması ardından projenin İstanbul Sorumlusu Serra Titiz bir önceki toplantıdan sonra yapılan çalışmaları ve eylem planlarının anlatıldığı bir sunumu komisyon üyeleri ile paylaştı.
Toplantının geri kalanında eylem planları paylaşıldı ve komisyon üyelerinin planlarla ilgili değerlendirmeleri alındı.  
İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi, ülkemizdeki iç güvenlik hizmetlerini AB normları ve standartları ile uyumlu hale getirmeyi, demokratik hakların vatandaşlarca daha yaygın kullanılması, şeffaflığa ve sivil toplumun katılımı ile insan odaklı kamu güvenliği anlayışının yerleştirilmesini ve İçişleri Bakanlığı ile Vali ve Kaymakamların kolluk kuvvetleri üzerindeki denetim ve gözetim yetkilerinin etkinliğini artırmayı amaçlıyor.

ARŞİV