İAE bursları başvuruya açıldı

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, bünyesindeki İstanbul’un Bizans, Osmanlı, Atatürk ve Cumhuriyet Araştırmaları bölümlerine ve “İstanbul ve Müzik” Araştırma Programı’na ilişkin çalışmalar yapan araştırmacılara, farklı burs tipleriyle maddi destek sağlıyor. Burslara başvurmak için son tarih 1 Temmuz

09 Mayıs 2024 - 11:00

Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, bünyesindeki Bizans, Osmanlı, Atatürk ve Cumhuriyet araştırmaları bölümlerine ve “İstanbul ve Müzik” Araştırma Programı’na (İMAP) ilişkin çalışmalar yapan araştırmacılara burs desteği sağlamaya devam ediyor. Enstitü, 2024–2025 döneminde “Doktora Adayları İçin Araştırma ve Yazma”, “Seyahat” ve “Akademik Etkinlik” kategorilerinde başvuruları bekliyor. Yeni yaklaşım ve yayımlanmamış belgelerle İstanbul çalışmalarına katkıda bulunacak araştırmaların değerlendirmeye alındığı programa 1 Temmuz 2024 tarihine kadar başvuruda bulunulabilir.

DOKTORA BURSU 

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, her sene, İstanbul araştırmaları alanında yenilikçi çalışmaları desteklemek için, yeterliliğini almış (doktora adayı) 1 doktora öğrencisine araştırma ve yazma bursu veriyor. Bu burs, doktora tezi için gereken saha/arşiv araştırması için kullanılabileceği gibi, tez yazım safhasını desteklemek için de kullanılabilecek. 2024-2025 akademik yılı için burs miktarı 75 bin TL olarak belirlendi.  Türkiye veya yurt dışındaki üniversitelerin sosyal ve beşerî bilimler bölümlerinden birinde bir doktora programına kayıtlı olan ve yeterlilik sınavını verenler bu burs programına başvurabilecek.  Önceki yıllarda İstanbul Araştırmaları Enstitüsü bursları alan adaylar, bir önceki bursiyerlik döneminin üzerinden 5 yıl geçtiğinde başka bir burs alabilecek.

SEYAHAT BURSU

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, yenilikçi çalışmaları desteklemek için, 5 araştırmacıya kısa süreli seyahat bursu veriyor. Bu burs, belirli bir araştırma için gerekli arşiv ya da saha çalışmasını desteklemek için kullanılabilecek. Seyahatin İstanbul’la sınırlanmadığı bu bursun miktarı 2024-2025 akademik yılı için 12 bin TL olarak belirlendi.

ETKİNLİK BURSU

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, her sene, İstanbul araştırmaları alanında yenilikçi çalışmaları desteklemek için, 5 yüksek lisans, doktora öğrencisi ya da bağımsız araştırmacıya, yurtdışındaki konferans/sempozyum/atölye çalışmalarında tebliğ sunmak ya da konferansta panel düzenlemek için akademik etkinlik bursu veriyor. 2024-2025 akademik yılı için burs miktarı 12 bin TL olarak belirlendi.


ARŞİV